Byla ve vážném stavu, ale lékaři ji stabilizovali. Videozáznamy v garáži dovedly policii k matce dítěte. 29letá uvedla, že neplánované těhotenství tajila. Porodila v sobotu dopoledne ve svém bytě a v zoufalství chtěla dítě odnést do babyboxu v nemocnici. Protože tam byl rušný provoz chodců a ona se bála, že by ji při předávání dítěte viděli, rozhodla se odložit je v garážích v naději, že je tam najdou. Je stíhána na svobodě, péči o holčičku převzal úřad péče o děti.

Uvěznil se v komíně

Osmnáctiletý mladík slavil s kamarády v obci Südharz v Sasku-Anhaltsku silvestra. Odskočil si a dlouho se nevracel. Když parta vyšla před dům ho hledat, zaslechla volání o pomoc ze střechy. Z komína trčela horní polovina jeho těla. Vysvobodili ho hasiči a technická pomoc. Silně podchlazený byl převezen do nemocnice – v místě byla v noci teplota mínus čtyři stupně. Jak a proč mladý muž na střechu lezl, nebylo policii známo, napsaly linecké OÖN.

S rachejtlí v zadnici

Pasovský deník PNP zase zaznamenal škodolibůstku z Rakouska. V okrese Wels-venkov si kolem 0.45 hodiny nechal 22letý mladík od přítele (23) zastrčit rachejtli kategorie F2 mezi holé půlky a odpálit ji. Jak policie informovala, plánu se nakonec zalekl a zadek strachy sevřel. Raketa pak nemohla odstartovat a podle policie mu explodovala prakticky v zadnici… Byl přepraven se zraněním neupřesněného stupně na kliniku ve Welsu.

410 mrtvých na silnicích

Podle předběžné bilance ministerstva vnitra zahynulo loni při dopravních nehodách v Rakousku 410 lidí, o jednoho víc než předloni, kdy byl zaznamenán rakouský rekord. Loňský počet obětí je necelou sedminou počtu mrtvých roku 1972, kdy jich bylo 2948. Počet registrovaných vozidel od té doby stoupl ze 2,5 milionu na sedm milionů. Nejvýraznější pokles mrtvých byl v Horních Rakousích – 88 místo 96. V osobních autech zahynulo 199 lidí, v nákladních jedenáct. Motorkářů přišlo o život 78, mopedistů deset, cyklistů 32 (z toho devět na e-kolech), chodců 68, pět lidí zahynulo na traktorech, atd. Na dálnicích zemřelo 36 lidí, tedy 8,8 procenta obětí. 204 bylo mrtvých na bývalých státních silnicích, 104 na okreskách.