Vítaným zpestřením výuky na Den dětí byl pro školáky ve Strakonicích policejní pes Bucan, který jim přišel poblahopřát se svými dvounohými kolegy.

„Policisté pro žáky prvního stupně ZŠ připravili pět stanovišť v prostorách školy," říká mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková. Na prvním se jim představili policisté pořádkové služby, kteří se předvedli v plné výstroji těžkooděnce, nechyběly protiúderové ochranné prvky, přilba, ohnivzdorný oblek či donucovací prostředky.

Na druhém stanovišti dopravní policisté předvedli dětem digitální přístroj na měření alkoholu Dräger, ukázali platební terminál na placení blokových pokut, zastavovací terč i reflexní vestu. Na třetím stanovišti si s policistkou školáci zopakovali značky. Na čtvrtém stanovišti strážník dětem ukázal vybavení, které používá ve službě, např. tyč na odchyt volně pobíhajících psů nebo čtečku na čipy. Nejvíce děti zaujal přístroj na měření hluku, který si mohly vyzkoušet hlasitým pokřikem.

„Páté stanoviště si policisté připravili venku u budovy školy. Na žáky čekal policejní psovod s čtyřnohým pomocníkem, sedmiletým policejním psem Bucanem. Psovod s ním předvedl poslušnost, kterou všichni přítomní ocenili velkým potleskem," dodala Jaromíra Nováková.