Dne 1. května 1951 se od rána po celé délce Lannovky řadil jeden proud alegorických vozů. Druhý proud přijížděl do Lannovky z Jeronýmovy ulice. Po skončení projevů na náměstí jely alegorické vozy Kanovnickou, objely náměstí a ulicí Karla IV. pokračovaly na Senovážné (tehdy Stalinovo) náměstí do Žižkovy ulice. Někde u Čechovy nebo Novohradské končily. Na snímku v Lannovce je připraven k akci traktor Zetor 25 Československých státních lesů, lesní závod Hluboká oznamující na vlečňáku, že závod plní plán na 127%. Traktor má čisté pneumatiky a lesáci dobrou náladu. Alespoň dopoledne na snímku dne 1. května 1951.

Dvoupatrový dům s bohatě zdobeným průčelím za traktorem je dům, kde pobýval profesor Blumentritt. Dvoupatrový dům vedle vpravo s jednodušší fasádou je bývalý Nábytkový dům Karla Vlka. V domě měl na začátku 19. století stavební a technickou kancelář ing. Josef Pfeffermann, který se výrazně podílel na výstavbě a vzhledu secesních domů ve městě. Tento dům č. 25 (staré číslo, dnes má dům čísla 29 a 29a) koupili v roce 1918 Karel a Rozálie Vlkovi od Jakuba Šestáka za 100.000 K. V tom čase už byl dům dvoupatrový. Druhé patro byla přistavěno v roce 1910 za Jakuba Šestáka. Stavěla firma Bratři Kovaříkové.

Jakub Šesták přestěhoval od 1. srpna 1907 do domu, tehdy jednopatrového, První jihočeskou tržnici nábytku. Do té doby byla tržnice ve Ferusově domě proti starému nádraží. Jakub Šesták instaloval stálou výstavu nábytku, kde měl vždy 50 sestavených pokojů. Karel Vlk dům nábytku rozšířil. Rozsah lze odvodit z reklamy v roce 1923: „KAREL VLK – Nábytkový dům. Největší sklady všeho druhu nábytku pro ložnice, jídelny, salony, kanceláře, kuchyně a t. d. Pohovky látkové i kožené, křesla a židle. Vložky do postelí drátěné i pérové polštářované, matrace žíněné i travnaté, slamníky, rolety všeho druhu. Tovární sklad dětských, sportovních a loutkových kočárků. Bohatý výběr všech druhů obrazů."

Karel Vlk postupně přidal nábytek železný, nábytek z ohýbaného dřeva, zrcadla a v Kněžské ulici vedle Kneisslů si zařídil druhý nábytkový obchod. Firma Karel Vlk existovala ještě krátce po roce 1948. Potom byl obchod přičleněn k národnímu podniku Nábytek, krajský závod 02, prodejna 2-01. Ještě v roce 1987, kdy vlevo dole sídlil obchod se sportovními potřebami a vpravo ABC-mladý technik, byl na fasádě patrný velký nápis NÁBYTKOVÝ DŮM. (čitelné to bylo i v roce 1993).

Po roce 1990 se v domě vlevo objevil Bytový textil a vpravo hračky. V roce 1992 hračky zmizely a zařídil se obchod gramodeskami, kazetami a videokazetami. Nad vstupem do obchodu byl umístěn amplion lákající zákazníky (tvrdou) hudební produkcí. Následovaly další změny a rekonstrukce domu v hektické době konce 20. století. Za zmínku stojí, že v domě v roce 1901 mělo kancelář rudolfovské těžařstvo stříbrné rudy. Úředně autorizovaný stavební inženýr, stavitel a civilní geometr Josef Pfeffermann si do domu přestěhoval kancelář v roce 1902. (Projektoval např. dům U tří kohoutů, Schwarzenbergský palác, stavební průmyslovku a další secesní domy.)

Na konci 19. století sídlila v domě První jihočeská továrna na mazání na vozy, smůlu a dehtové výrobky. V roce 1899 oznámil Bohdan Graf, továrník ze Suchdola, že koupí převzal od pana Jana Vaclíka tovární výrobu leštidla na obuv a jiné chemické výrobky v Lannově třídě č. 25 v Českých Budějovicích. Nejen továrnu, ale v květnu 1899 koupil celý dům za 22.000 zl. Výrobní halu (příliš velká továrna to asi nebyla) a dům prodal Bohdan Graf v roce 1907 manželům Jakubovi a Kateřině Šestákovým.

JAN SCHINKO