ZÍSKAL BRONZOVÝ KOV

Prvně se zúčastnil soutěží Petr Liška ze Sobětice. „Přijel jsem z vesnice nedaleko Dolního Bukovska s tátovým traktorem, který používáme na práci. Vzal jsem i syna a přišlo mi líto se jen dívat,“ vysvětlil po absolvování jízdy pralesem. A závod se mu vyplatil i přesto, že měl trému, v celkovém pořadí se umístil se Zetorem Super 50 pod číslem 26 na třetím místě. „Jelo se mi hrozně, byl jsem nervózní, ale závěr se mi docela povedl. Zapadl jsem jen jednou,“ zhodnotil jízdu bahnitou soutěskou.

Ivana Průchová z organizačního týmu napočítala na 60 kusů přihlášených strojů. „Už je to ustálená cifra. U lidí nejvíce sympatií získalo číslo 40, jehož majitelem je Miroslav Souček,“ oznámila výherce hlasování a sudu piva.

Nechyběla klání ani pro soutěživé diváky, házelo se pneumatikou a zatloukaly hřebíky. Podle pravidelného moderátora Rostislava Líkaře přibývá každoročně návštěvníků. „Vždy jsme rádi, když to přežijeme ve zdraví. Myslím, že už jsme dávno za hranicí, kterou tento prostor unese, ale samozřejmě nás všechny těší, že se lidé vracejí a přicházejí i noví,“ sdělil s úsměvem.

Letos byl navíc průjezd strží zajímavější kvůli vodě. „Trochu napršelo a přibylo bahno. To přijely opět pokořit i Tatry, které pobavily a povozily malé i velké,“ dodal další atrakci.

Pod stanem měla zahrát živá dechová hudba, která se v průběhu omluvila. To však nikomu vrásky nedělalo. Na ohni se rožnilo prase a pivo i limonáda tekly proudem. Děti si navíc zaskákaly v nafukovacím hradu či si nechaly od Českého červeného kříže z Veselí nad Lužnicí namalovat obličej.

Výsledky

Couvání slalom na čas:

1. Jiří Kozel

2. Jaroslav Anděl

3. Josef Křemen

Jízda pralesem:

1. Josef Křemen

2. Jiří Kozel

3. Petr Liška

Couvání s válcem

1. Jaroslav Anděl

2. Josef Křemen

3. Luboš Slípka

Hod pneumatikou muži

1. Josef Havlíček

2. Vojtěch Koloušek

3. Oldřich Peroutka

Hod pneumatikou ženy

1. Eva Rysová

2. Šárka Žahourová

3. Dana Peroutková

Hod pneumatickou děti

Chlapci (2009 a mladší)

1. Dušan Rádl

2. Radim Slípka

3. Sebastian Soukup

Dívky (2009 a mladší)

1. Julie Soldánová

2. Kristýna Bůžková

3. Lucie Kamarýtová

Chlapci (2008 a starší)

1. František Peroutka a Ondřej Sláma

3. Ondřej Čvanda

Dívky (2008 a starší)

1. Anna Havlíčková

2. Aneta Podhradská

3. Klára Slípková