„Chtěl bych si někdy udělat opravdu čas a projet ta milá romantická místa, jako Krumlov, Hlubokou, Červenou Lhotu nebo třeba Šumavu. Doufám, že v létě si udělám s přáteli pár dní a určitě vyrazím. Vždyť i můj kamarád a manažer René Kekely, rodilý Jihočech mě pořád k návštěvě jižních Čech přemlouvá s tím, že je ostuda, že jsem třeba ještě pořádně neviděl ani Lipno. A má pravdu," slibuje si větší poznávání jižních Čech Radim Schwab.

Za sebou má účinkování například v muzikálech Monte Christo, Láska je láska, Kytice, vidět ho mohou diváci i v Mata Hari. Po boku zpěvačky Lucie Bílé se objevil také v Ta Fantastice v Excaliburu. Před časem se mu splnil velký sen a získal hlavní roli v jednom z nejznámějších muzikálů, české verzi Fantoma opery. V tomto nesmrtelném příběhu A. L. Webbera už více než sto večerů bojuje na pódiu pražské Goja Music Hall o přízeň krásné Christine.

Málokdo ví, že kromě obrovské radosti po vyhraném konkurzu následoval úkol za prohranou sázku. „Vsadili jsme se s kamarádkou, že když získám roli ve Fantomovi, projdu se nahý po Karlově mostě. A kamarádka samozřejmě trvala na tom, abych sázku dodržel," vzpomíná Radim na úsměvné, i když, jak říká, v tu chvíli ne právě příjemné zážitky. Říká, že při „exhibici" na Karlově mostě si vzpomněl na Rudolfa Hrušínského nejmladšího, jak se asi musel cítit, když pobíhal nahý ve filmu Discopříběh. „Děsně jsem se styděl," směje se ještě dnes zpěvák, který si choulostivá místa zakrýval právě replikou masky Fantoma opery.

Kromě účinkování v muzikálech se Radim Schwab chystá vyjet i na koncertní šňůru. Po velkých jarních koncertech v Praze a v Kolíně zamíří i na jih Čech. Už
 21. dubna si jeho koncert balad a muzikálových melodií budou moci poslechnout diváci v Písku. Hosty budou sólistka opery Národního divadla Eliška Weissová a nejlepší klavírista roku 2013 Petr Ožana. Ten charismatického zpěváka doprovodí také na jeho českobudějovickém koncertě 20. května. Zde bude jeho hostem i geniální saxofonista Frankie Zhyrnov, kterého znají především diváci Televize Šlágr.

Kromě koncertování a muzikálu se věnuje Radim i herectví. Mezi jeho oblíbené patří dílo od italského držitele Nobelovy ceny za literaturu Daria Fo Mistero Buffo. „Jde o divadlo jednoho herce, kde hraju pětadvacet postav. Kus jsem zahrál i vězňům ve Vinařicích. A byť jsou to lidé, kteří ne že nikdy nebyli v divadle, ale třeba ani mnohdy nešli okolo něj, byli nadšení. Jinak s tímto představením cestuji a čas od času ho hraju v pražském Semaforu," říká Radim Schwab.

Jeho velkým učitelem je právě principál tohoto divadla Jiří Suchý, který dal Schwabovi hodně cenných rad do života i profese a před dvěma lety mu dokonce s kolegyní Jitkou Molavcovou a zpěvačkou Lucií Bílou pokřtili jeho první CD. 

Když Radim takzvaně nic nemusí, odpočívá, chodí do posilovny anebo se sejde 
s přáteli, na které jinak kvůli své velké pracovní vytíženosti nemá čas. A co je podstatné pro některé fanynky, momentálně není zadaný…