Na Šumavu přicestoval z Curychu a po obědě (tatarák, steak a salát) absolvoval plánovaný fotoshooting se švýcarským hvězdným fotografem Thomasem Buchwalderem. A chaletovou vesnicí byl tak nadšen, že si pobyt prodloužil o dva tři dny. I relaxování prý přispívá dobrému vzhledu, žertoval.

V rozhovoru pro OÖN řekl na otázku, jak se udržuje fit, že má naštěstí dobré geny a může jíst co chce. Většinou se prý stravuje zdravě, ale neodmítne ani pizzu. Trénuje denně a snaží se spát osm hodin. A nepouští si moc stresu do života. Mühlviertel označil za perfektní místo k odpočinku.

K jeho reklamním aktivitám patří trička, ponožky, svetry, běžecké kalhoty, a také spodní prádlo, i pro ženy. S vlastní značkou má dále soubor šperků, dva parfémy, obličejové krémy a přípravky po holení.

K tomu, zda chce založit rodinu, řekl, že si není jist, že už našel ženu snů. „Rád bych měl někdy děti, ale jsem velmi staromódní ve vztazích," řekl. „Mám mnoho přátel, kteří se ženili mladí, a teď jsou už zase rozvedení. Já bych se chtěl oženit jen jednou, ne osmkrát jako Liz Taylorová. Moji rodiče jsou také stále spolu. Jsem jen jeden nebo dva měsíce doma v New Yorku, jinak jsem neustále na cestách. To je pak těžké mít normální vztah."

Můžete si představit Marcuse Schenkenberga za dvacet let, tedy jako 64letého? ptal se linecký deník, a model říká, že snad bude mít rodinu, ale že budoucnost moc neplánuje. „Zkrátka sleduji, co se děje. Nechám se nést…".

Za novými zkušenostmi vyrazil v roce 1987 do USA, kde ho při bruslení objevil v roce 1989 fotograf Barry King a doporučil mu modeling. Jeho první velkou kampaní byly džínsy pro Calvina Kleina. Dnes je nejlépe placeným mužským modelem na světě. „Proslul" mj. aférami s Pamelou Andersonovou, Mariah Carey, Nicky Hiltonovou či Jessicou Simpsonovou. Aktuálně je jeho přítelkyní designérka šperků Dorin (30) v New Yorku.

Ten má dech!

V soutěži hlasitosti hráčů na alpské rohy v Mnichově „zahanbil" bavorské trubače na tento lidový nástroj 49letý Rainer Bothe z Hamburku. Z rohu vyloudil 111,1 decibelu, což je podle deníku PNP zhruba tolik, kolik „píše" diskotéka nebo pneumatické kladivo. Už 130 decibelů může poškodit zdraví a je pociťováno jako bolest. Soutěžilo 186 hráčů.

Trochu těžké šatičky

Trochu průsvitný model. V zahradách Café Gloria v příhraničním Zwieselu byly v pátek při módní přehlídce prezentovány modely ze skla, případně se skleněnými prvky. Některé kreace vážily i přes dvacet kilogramů. Představeno bylo 25 modelů, některé samotnými autorkami, které na nich dělaly i řadu měsíců třeba zpracováváním tisíců skleněných perel nebo tyčinek. Mezi návrhy byly svatební šaty se čtyřmetrovou vlečkou nebo šaty v „sexisticko-válečnickém" pojetí amazonek, uvádí PNP. Od pátku do 16. listopadu budou nejpůsobivější modely vystaveny v muzeu v Theresienthalu a budou i ke koupi. Přehlídkou vyvrcholily 25. zwieselské Dny skla.