VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Gastrofest nabídne humry i speciality z nutrie

Jižní Čechy - Už ve čtvrtek startuje na budějovickém výstavišti 21. ročník gurmánského festivalu. 

9.11.2017
SDÍLEJ:

Dvacátý první ročník Gastrofestu se na českobudějovickém výstavišti uskuteční od 9. do 11. listopadu.Foto: Deník / Klára Skálová

Svižnější a s celou řadou novinek. Takový by měl být podle pořadatelů letošní, již jednadvacátý ročník festivalu Gastrofestu. Ten startuje na českobudějovickém výstavišti 9. listopadu. Svým návštěvníkům nabídne ve třech dnech nejen nespočet kulinářských zážitků, ale také bohatý doprovodný program.

Vladimír Tůma, ředitel festivalu, uvedl, že těšit se příznivci dobrého jídla mohou letos na maďarskou, mongolskou či řeckou kuchyni. „Ze Svaté Kateřiny v Itálii sem přijede mistr světa v přípravě pizzy, k dostání zde budou i humří pokrmy a speciality z nutrie,“ přiblížil Vladimír Tůma program festivalu. Dát si dle jeho slov budou moci návštěvníci znovu žraloka, krokodýla nebo chobotnice. „Chybět ale nebudou ani u návštěvníků velmi oblíbení mouční červi,“ dodal ředitel festivalu.

Tipy Deníku:

Dvacátý první ročník Gastrofestu se na českobudějovickém výstavišti uskuteční od 9. do 11. listopadu.Elio Ungaro – několikanásobný mistr světa v přípravě pizzy – stánek č. 1
Brouk na talíři – thajská kuchyně, hmyzí burger – stánek č. 6
Delikatesy z nutrie – stánek č. 24
Exotické vaření – žraloci, krokodýli, chobotnice – stánek č. 90

Zkrátka nepřijdou ani milovníci sladkého. Ti budou mít na výběr z bezlepkových lívanců, palačinek, chodských koláčů, sekaného karamelu či marcipánu. A co by to bylo za festival bez čokoládové řeky.

Co se týče doprovodného programu, od čtvrtka se zde bude konat evropský šampionát ve vykrajování dýní. Na čtvrtek a v pátek je tady naplánovaný také 12. ročník soutěže Český kapr. Svůj stánek tu bude mít i Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity. „Budeme tam mít restauraci, kde budou naši studenti dávat návštěvníkům ochutnávat výrobky, které u nás na fakultě vymýšlíme,“ řekl Eduard Levý z fakulty rybářství s tím, že k dostání tu budou kapří jitrnice a jelítka. „Budeme zde také ukazovat různé způsoby a zpracování ryb,“ dodal.

Autor: Klára Skálová

9.11.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Škoda na nákladovém traktoru je 1,1 milionu korun.

Oheň spolknul přes milion

Fotografie ze zatýkání podezřelých osob.
10

Pachatelé masakru v Horusicích stojí před soudem

Na Máji vyloupili dva sklepy

České Budějovice – Místo do obchodu vypravil se neznámý zloděj do paneláku č. 1351 v ulici V. Volfa na sídlišti Máj.

Události, které v týdnu čekají Jihočechy

Jižní Čechy – V pondělí by na táborské radnici měli otevřít obálky firem, které se přihlásily o veřejnou zakázku stavby lávky přes Budějovickou ulici v Táboře.

Smuteční obřady v českobudějovickém krematoriu

České Budějovice - Poslední rozloučení v Obřadní síni českobudějovického krematoria

Zasněží, ale čeká nás i oteplení

Jižní Čechy – Kolem tlakové níže nad Baltským mořem k nám bude proudit studený a vlhký vzduch od severozápadu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT