Velitel soutěžního týmu Petr Reichensdörfer, zdravotník Jan Mikuláš a hasiči Jan Poláček ml. a Jan Furik ml. obsadili 11. místo ze 14. Podobného klání se účastnili poprvé, přestože je jejich jednotka předurčena k zásahům u nehod a disponuje i potřebným vybavením.

Velitel Petr Reichensdörfer našemu Deníku řekl, že účasti na závodu předcházel zhruba třítýdenní trénink na vrakovišti s krumlovskými hasiči. Ti se zúčastňují profesionálních soutěží a nováčkům tak poskytli cenné rady a informace.

Do Třince vyráželi Vyšebrodští v pátek 21. srpna. Nejprve je čekal seminář, na kterém se seznámili s bezpečnostními prvky později používaného vozidla Hyundai I 30 a časovým harmonogramem soutěže. Po vylosování pořadí dostali přiřazený jeden z 16 typů poškození auta. To jejich mělo bagrem zmačkanou zadní část. Situaci dopředu neznali a museli se rozhodovat za pochodu.

„Bylo to náročné na mužstvo, ale zároveň i příjemné překvapení. Celkový dojem je super. V rámci toho, že jsme se účastnili poprvé a měli málo času na přípravu, není naše umístění špatné. Měli jsme na lepší výsledek, ale hodně zapracovala nervozita," svěřil se velitel. Ten teď dává dohromady další tým a plánuje pravidelné tréninky i účast na podobných soutěžích.