Novou atrakci pro návštěvníky i obyvatele města chystají Hornoplánští. Park Adalberta Stiftera nad náměstím by měla doplnit nová rozhledna.
„Rozhlednu máme v územním plánu od roku 2014,“ řekl starosta města Jiří Hůlka. „V současnosti máme vybraného projektanta, v srpnu by měla býtk dispozici projektová dokumentace ke stavebnímu povolení na stavbu v nákladu asi šesti milionů korun.“

Podle studie to bude kovová konstrukce vysoká 32 metrů s vyhlídkovou plošinou. Přístupná bude celoročně a zdarma. „Současně bude výchozím bodem do zpřístupněné části bývalého vojenského prostoru a stane se součástí vyhlídkového trojbodu Alpenblick, Moldaublick a naše bude Šumavská vyhlídka,“ doplnil Jiří Hůlka.

Rozhledna poskytne výhled na Plechý vrch a Smrčinu, do vojenského prostoru na Špičák, na Horní Planou i na svatý Tomáš a Vítkův hrádek. Při příznivém počasí mohou být vidět i Alpy.

„Jak získáme stavební povolení, začneme shánět dotační titul. Při stavbě nebudeme kácet žádné stromy,“ ujistil Jiří Hůlka. Na pastvině u Stifterovy stezky nedaleko města stojí již jiná menší dřevěná rozhledna, která současně slouží myslivcům. Ale ta neskýtá tak aktraktivní vyhlídku, jaká bude z nové rozhledny na Dobré Vodě.