Případ, na který upozornil server budejckadrbna.cz, ohlásila obyvatelka Starého Města na linku 156 ve čtvrtek 11. května po 22. hodině. Drama přitom mohlo dopadnout ještě hůř. Když se rodina snažila kočku zachránit, pes začal útočit i na její členy. „Ke zranění osob ani škodě na zařízení bytu naštěstí nedošlo," informoval zástupce velitele táborské městské policie Pavel Šimek.

Takto vypadá branka na oplocení u dálnice, kterou někdo odcizil.
Komu se asi hodila? Policisté hledají svědky krádeže branky na dálnici D3

Jak strážníci zjistili, vše začalo nedaleko venčením dvou rotvajlerů. „Jednoho z nich majitel nedokázal udržet, a ten se rozběhl za prchající kočkou, která se únikem pootevřenými dveřmi snažila ukrýt v domě svých majitelů," vylíčil Pavel Šimek.

Pán obou psů bude mít zřejmě velké problémy. Ve správním řízení mu za porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání hrozí až milionová pokuta. Navíc se zjistilo, že ani jeden ze psů není přihlášen na městském úřadu…

Muž v kontejneru

Táborští strážníci si minulý týden připsali na konto i další netradiční výjezd. V neděli odpoledne je kontaktovala vylekaná žena. „Poté, co před domem v Helsinské ulici otevřela víko kontejneru na směsný odpad, ozval se zevnitř hlas muže, který ji počal častovat nadávkami a dožadoval okamžitého zavření kontejneru, neboť v tu dobu pršelo," popsal Pavel Šimek nepříjemný zážitek volající.

„Strážníci neoprávněného obyvatele popelnice vyzvali k opuštění dočasného obydlí a po perlustraci ho propustili," doplnil.