Muž z Plzeňska skončil v rukou lékařů, jelen bude zastřelen.

Událost se podařilo šumavskému parku držet zhruba dva týdny pod pokličkou. Deníku se ale hned z několika důvěryhodných zdrojů podařilo zjistit, že zvíře, které ztratilo plachost natolik, že se nechávalo od lidí hladit, napadlo návštěvníka, jenž byl v jelenáriu s těhotnou manželkou a dětmi. Rodina zraněného se k incidentu nechce vyjadřovat. „Kdybychom o tom chtěli hovořit s médii, tak už jsme to zveřejnili,“ řekl Deníku bratr zraněného.

Mezi poklady se našly vzorníky ke zdobení skla, štočky k tisku knih či krásná kniha věnovaná zaměstnanci Carlu Kralikovi k jeho padesátým narozeninám.
V muzeu ve Vimperku se našel poklad

Národní park na přímý dotaz přiznal, že zvíře muže skutečně zranilo. „Jelen se k návštěvníkovi přiblížil tak, že došlo ke kontaktu a návštěvník se bránil. Jelen mu způsobil několik modřin, muž byl ošetřen a byl v domácím léčení. Jsme s ním v neustálém kontaktu, záležitost řešíme,“ řekl Deníku mluvčí NP Šumava Jan Dvořák, podle něhož je jelen natolik ochočen, že jeho jednání už je příliš nevyzpytatelné.

„Musí být uloven. Až bude odstraněn z výběhu, bude výběh pro veřejnost znovu otevřen. To by mělo být příští týden. Pak se budou řešit i další technická opatření, aby nedocházelo k osobnímu kontaktu mezi lidmi a zvířaty,“ uvedl Dvořák a dodal: „Problém je v tom, že někteří návštěvníci jsou neukáznění. Vyhledávají kontakt se zvířetem, snaží se s ním mazlit, nerespektují ani takové základní pravidlo, že mají chodit pouze po vyznačené stezce a nechodit do porostů k jelenům.“

Policie se incidentem nezabývá.

Policejní psovod Václav Ouška předvádí cvik štěkání na povel.
Na jihu Čech je řada kynologů, kteří patří ke světové špičce
Zdroj: Youtube