Na tyto otázky odpovídají v anketě Deníku Jihočeši:

Teresa Branna
herečka Jihočeského divadla

Teresa Branna, herečka Jihočeského divadla.Zdroj: Deník

Jeden můj tip je ten, co mám z médií, tudíž Zeman 40,5% / Drahoš 30,5%. A pak je můj, optimistický, který posílám tam někam nahoru jako přání. Ať se do druhého kola dostanou jakýkoliv dva kandidáti, mimo nynějšího Pana Prezidenta. A je jedno v jakém poměru procent. Řekněme Horáček 25% / Fischer 16% . To bych si dovedla představit. Ale ani ostatní kandidáty bych nezatracovala. A tip na volební účast? 40%. Já půjdu. S rodiči, kteří za mnou do Budějovic zrovna přijedou z Českého Těšína, kde máme trvalé bydliště. Volební průkazy máme, tak do boje.

Jan Zahradník
poslanec za ODS

Jan Zahradník, poslanec za ODSZdroj: Deník

Volební účast v prezidentských volbách odhaduji na 61 procent. Do druhého kola voleb postoupí se 45 procenty Miloš Zeman a s 21 procenty Miloš Topolánek.

Teodor Buzu
akademický malíř, Tábor

Teodor BuzuZdroj: Deník / RedakcePředpokládám, že do druhého kola prezidentské volby postoupí Miloš Zeman s 30 procenty hlasůa Jiří Drahoš s 20 procenty. Volební účast bude přibližně 51procentní.

Miroslav Vondřička
matador strakonického basketbalu

Miroslav VondřičkaZdroj: Jan ŠkrleObávám se, že jedním z těch, kdo postoupí, bude Miloš Zeman. Přál bych si, aby ve druhém kole byl Jiří Drahoš. Volební účast tipuji kolem 70 procent.

Jindřich Florián
předseda představenstva Nemocnice Český Krumlov

Ředitel českokrumlovské nemocnice Jindřich FloriánZdroj: Deník / Jan Houska

Odhaduji, že do druhého kola prezidentských voleb postoupí Miloš Zemana spolu s ním Jiří Drahoš. Volební účast podle mě bude padesátiprocentní.

Jiří Šesták
senátor za hnutí Občané pro Budějovice

xxxxZdroj: Deník

Do druhého kola postoupí Miloš Zeman s 35 – 40 % hlasů a jeden z dvojice Pavel Fischer / Jiří Drahoš s 20 – 25 % hlasů. Volební účast odhaduji na 60 – 65 %.

Adéla Jonášová
zpěvačka, České Budějovice

Adéla Jonášová, zpěvačka, České Budějovice.Zdroj: Deník

Budu střílet hodně od boku. Předpokládám, že do druhého kola postoupí pan Zeman a pan Drahoš. A potom to bude o tom, že Ti, co nechtějí pana Zemana, budou volit pana Drahoše. Jsou tady i jiní a možná vhodnější kandidáti, ale hodně lidí bude volit rozumem právě pana Drahoše. To, že pan Zeman postoupí do druhého kola, považuji za hotovou věc. Ve druhém kole tedy bude rozhodující, zda půjdou všichni volit, aby se stal prezidentem někdo jiný. Ovšem jsem skeptická, myslím, že jestli půjde k volbám 60 procent, jako tomu bylo při podzimních volbách, tak to bude hodně. Ve druhém kole, ať už zvítězí kdokoli, bude to hodně těsné.

Martin Gregora
primář dětského oddělení Nemocnice Strakonice, exposlanec

Martin GregoraZdroj: Deník / Petr ŠkotkoJako prezidenta bych rád viděl Jiřího Drahoše, ale nejspíš vyhraje Miloš Zeman. Účast by se mohla pohybovat kolem 70 %.

Martin Charvát
zahradní architekt, J. Hradec

Zahradník Martin Charvát z Jindřichova HradceZdroj: Deník / Adam HudecPodle mě v prvním kole zvítězí Jiří Drahoš. Do druhého kola podle mého názoru s Jiřím Drahošem postoupí Miloš Zeman.

Ondřej Veselý
poslanec za ČSSD, Písek

Ondřej Veselý (ČSSD Písek)Zdroj: Archiv Ondřeje VeseléhoDomnívám se, že do druhého kola postoupí Miloš Zeman a Jiří Drahoš. Tipuji, že k volebním urnám přijde v prvním kole 55 procent oprávněných voličů.

Radek Votava
předseda SK BadmintonČeský Krumlov

Předseda a šéftrenér českokrumlovského SK Badminton Radek VotavaZdroj: Deník / Archiv VLP

Ve druhém kole voleb budou pánové Zeman a Drahoš. V prvním kole odhaduji volební účast tak 35 až 40 %, ve druhém až 60 %.

Jiří Mánek
kandidát ODS do Sněmovny, Záhoříčko u Čkyně

Jiří Mánek kandidát ODS do Sněmovny, Záhoříčko u ČkyněZdroj: Deník / Miroslav FuchsMým přáním by bylo, aby se do druhého kola dostali Miloš Zeman a Mirek Topolánek. Odhaduji účast kolem 60 procent.

Stanislav Mrvka
starosta, Jindřichův Hradec

Starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka (ČSSD).Zdroj: Deník / Adam HudecV prvním kole podle mě zvítězí Miloš Zeman. Druhé kolo nepředpokládám, ale kdyby přece jen, tak do něj postoupí i Jiří Drahoš. Účast předpokládám 52 procent.

Luděk Sáska
ředitel Lyžařského areálu Zadov

Luděk Sáska, ředitel Lyžařského areálu ZadovZdroj: Deník / Miroslav FuchsPředpokládám, že do druhého kola postoupí Miloš Zeman se 30 % hlasů, s ním Jiří Drahoš nebo Mirek Topolánek. Volební účast bude těsně pod 60 procenty.

Jaroslav Větrovský
senátor, Mladá Vožice

Jaroslav VětrovskýZdroj: Deník / RedakceDo druhého kola voleb postoupí Miloš Zeman se 45 procenty hlasů, Jiří Drahoš získá 20 procent hlasů.Volební účast by mohla dosáhnout tak 70 procent.

Vladimír Šindelář
ředitel Milevského muzea

Ředitel Milevského muzea a spisovatel Vladimír ŠindelářZdroj: Deník / Stanislava KoblihováMyslím, že do druhého kola prezidentských voleb postoupí Miloš Zeman. Šance postoupit má podle mě i Jiří Drahoš. K volbám by mohlo přijít 55 až 60 % voličů.

Na horu rychle a pohodlně.
Sousedé vozí 2800 lidí za hodinu na Hraničník
Ilustrační foto
Mírně se ochladí, ale zimu to nepřipomene