Nově zrekonstruované prostory bylo nutné dovybavit a chybí také personál. S obojím dokázali a dokážou pomoci jihočeští profesionální hasiči.  

Proto bylo dnes odsouhlaseno znění Dohody o zajištění součinnosti mezi Nemocnicí Český Krumlov, a. s., a Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje, která se uzavírá i v souvislosti s Dohodou o zajištění součinnosti uzavřené mezi Ministerstvem zdravotnictví a Ministerstvem vnitra – generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru ČR a Zdravotnickým zařízením Ministerstva vnitra. V souladu s dohodou a na žádost hejtmanky Jihočeského kraje byl do krumlovské nemocnice z jiných jihočeských nemocnic realizován převoz vybavení a zároveň se jihočeský profesionální sbor zavázal k poskytnutí svých příslušníků.

Konkrétně jihočeští hasiči převezli s nemocnic v Písku a Strakonicích do Českého Krumlova lůžka. První převoz hasiči realizovali v pondělí 12. října, ve středu následoval převoz dalších lůžek.

Další pomoc od jihočeských profesionálních hasičů bude pro českokrumlovskou nemocnici spočívat v poskytnutí příslušníků, kteří mají zdravotnické vzdělání. Jihočeský sbor poskytnul několik svých příslušníků s odbornou kvalifikací zdravotnického záchranáře. Dva z nich budou sloužit v českokrumlovské nemocnici na dvanáctihodinové směně, další jsou pak připraveni na případné střídání.

Zdroj: HZS JČK