Oddávající úředník Johann Ettengruber řekl, že na pohled se zdálo, že jde o zcela běžný svatební pár. Ceremonii prý vedl také obvyklou, jen místo formulky manželství musel říci registrované partnerství…  Ve Viechtachu v okrese Regen si ano řeknou 14. září  Ines Glienkeová a  Sarah Kühnachtová.

Vinaři postiženému

Festival Víno a umění o víkendu v Linci navštívilo na 20 000 lidí. Mnozí podpořili humanitární akci „Má sklenka pro Gabriela", o níž jsme informovali. Pokud vrátili zdarma zálohovanou sklenku, výtěžkem přispěli do fondu pomoci chlapci trpícími od narození spinální svalovou atrofií. Hoch z Rainbachu leží a nemůže ani mluvit. Speciální počítač mu má umožnit komunikaci pohybováním očí. S podporou vrácených sklenek, fondu pomoci zemského hejtmana, příspěvků Lions klubu a malířky Nawratilové vynesl festival 11 000 eur na pořízení tohoto přístroje, píše deník OÖN.

Škorpion na schodech

V Bavorsku nevídaný host.Se škorpiony se v Chiemgau spíš nepočítá, ale s jedním právě udělal zkušenost muž z Obingu v okrese Traunstein. Při renovování svého domu na něj narazil na kamenném schodišti, píše PNP. Dodává, že po rešerši v internetu si oddechl, tento druh prý není jedovatější než vosa. Odkud se jeho nezvaný host objevil, se neví.

Na oslu Evropou

Fränkel a jeho parťák.V Pasově se zastavili ve čtvrtek Danny Fränkel z Durynska (25) a jeho Orpheus. Jsou od února 2011 na cestě Evropou pěšky a se stanem. „Jako dřevomechanik pracoval Fränkel pět let v průmyslu. Chemikálie a stres mu přinesly zdravotní problémy. Proto za povoláním udělal čáru a v roce 2009 se vydal na první cestu po západní Evropě, která skončila v Portugalsku," píše PNP.  „Odtud odstartoval loni druhou cestu. Prošel Španělskem, Francií, Švýcarskem, Itálií, Albánií, Řeckem, Bulharskem, Srbskem, Chorvatskem a teď jde Německem. Chce urazit kolem 8000 kilometrů, než dojde domů do Hofu v Durynsku."