Příhraniční rakouské lyžařské areály Hochficht a Sternstein přivítají první lyžaře právě tento týden. Na Hochfichtu se začne určitě lyžovat v pátek 8. prosince. V posledních dnech napadlo 20 centimetrů přírodního sněhu a díky mrazu jela všechna sněžná děla.

„Sezona začne s výbornými podmínkami. V provozu bude desetimístná kabinková lanovka na Hraničník a čtyřsedačka na Hochficht,“ řekl ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger.

Skiareál Sternstein přivítá první návštěvníky ještě o den dříve, tedy ve čtvrtek. Běžkaři mohou vyrazit do Schönebenu, kde je upraveno 12 kilometrů stop.

Více zábavy na sněhu – to je heslo, kterým se bude letos řídit zimní sezona ve Ski areálu Lipno. Ski areál zahajuje lyžování v pátek, nabídne řadu novinek. Například funpark, skicrossovou trať, nebo měřený slalomový úsek. Sportovci budou ve větším bezpečí. Kromě horské služby bude nově pomáhat i Ski patrola, na sjezdovkách jsou navíc nové bezpečnostní prvky. Posílen byl i zasněžovací systém a připravena nová výkonná rolba na úpravu sjezdových tratí.

I na Zadově zahajují sezonu v pátek. Na kopci v areálu Kobyla leží 15 až 25 centimetrů přírodního a umělého sněhu. Areál je v provozu denně od 8.30 do 16 hodin, večerní lyžování bude už v pátek od 18 do 21 hodin. Ani běžkaři tady nepřijdou o víkendu zkrátka, upraveny jsou běžecké trasy Zadov – Pláně (3 km) a Churáňovské louky (2 km).

V Monínci jako novinku nabízejí například tarify, které při nákupu zvoleného balíčku hodin vyjdou levněji a lyžař nemusí nakupovat skipas při každé návštěvě areálu.

Na sobotu 9. prosince chystají start sezony v německém skiareálu Mitterforf. Je ale možné, že v případě nepříznivých sněhových podmínek tady lyžaři na svah vyjedou až 16. prosince. Od 16. prosince už bude areál v provozu denně za předpokladu, že to počasí dovolí.