Čtyřiačtyřicetiletá sestra je ve zdravotnictví už od roku 1991, od roku 2002 je vedoucí sestrou. Jak sama říká, její nominace do soutěže pro ni samotnou byla velkým překvapením. „Dozvěděla jsem se to teprve ve chvíli, kdy jsem se dostala mezi dvanáct finalistek. Nominovalo mě vedení nemocnice,“ popisuje.

Podle svých slov chvíli váhala, zda nominaci vůbec přijmout. „Je to ale pro mě velká čest, že jsem byla nominována, a tak jsem se rozhodla, že soutěžit budu,“ přiznala.

Vítězství jí přineslo 21,7 procenta hlasů, které do soutěže lidé poslali. „Jsem velice šťastná a velice si všech hlasů, které jsem obdržela, cením. Po celou dobu mě podporovala jak moje rodina, tak i kolegové z práce. A nebýt vedení nemocnice, nikdy bych se do soutěže nedostala,“ nešetří chválou Marie Kahudová.

Už v sobotu se koná galavečer v Náchodě, kde bude vyhlášena nejsestřička soutěže. Sejde se tu všech dvanáct finalistek a rozhodne se, která ze dvanácti sestřiček získá ocenění nejvyšší. „Ocenění by si ale zasloužila řada dalších, nejen já,“ je přesvědčená Marie Kahudová.