„Když jsem si všimla výzvy 
v Plus Deníku, říkala jsem si, že by to mohlo být fajn. Těším se a obavu nemám, myslím, že strašidlo ze mně do novin neuděláte," smála se před začátkem Proměny.

Hana Benešová dostala nový účes i profesionální líčení a také si vyzkoušela oblečení v českobudějovickém butiku Roosevelt Fashion Store. Majitelka Kateřina Votavová jí zde mimo jiné doporučila šaty s květinami. „Moc vám sluší, vzor rozbije veškeré nedostatky na postavě. K tomu je vhodné kombinovat jednoduché černé sako, protože šaty jsou výrazné," vysvětlila.

O účes se postaral Michal Moučka, mimo jiné finalista kadeřnické soutěže Goldwell Color Zoom Chalenge. Nejprve se pustil do barvení. „Dělám techniku Jordan z nové trendové kolekce Goldwell 2014. Výsledkem bude jemné promelírování v ofině a po stranách. Barví se tón v tónu, celkem se používají tři různé odstíny," vysvětlil. Poté se rozhodl vlasy Hany Benešové také zkrátit 
a vytvořit mikádo.

Na výsledek Proměny před závěrečným fotografováním se přišel podívat také partner Hany Benešové Miroslav Nevelöš. A byl nadšený. „Je to skvělé, omládla. Nikdy jí lidé její věk netipovali, a teď už vůbec nebudou," řekl.

Proměnu pro své čtenářky pořádá redakce přílohy Plus Deník. Příloha vychází v úterý jako součást regionálního Deníku pro předplatitele.