Trasa vede z Hamiltonova salonu kněžny Terezie, přes kuřácký salon do malé jídelny, dále pokračuje loveckou jídelnou a přípravnou do malé jídelny dr. Adolfa a vrcholí 
v jeho třech dalších místnostech – pracovně, obývacím pokoji a končí v ložnici.

Bohatá výzdoba místností představuje kolekci loveckých zbraní, trofejí, ale též porcelánu, grafických listů nebo tapisérií. Raritou je i splachovací toaleta z počátku dvacátého století. Poslední majitel, Adolf Schwarzenberg, obýval své pokoje až do roku 1939, kdy emigroval se svou manželkou Hildou před německými nacisty do zámoří.

Pokoje jsou v zimě temperovány. Otevřeno je denně kromě pondělí od 10 do 16 hodin.

Pohled do soukromí šlechtické rodiny Buquoy přináší během zimních měsíců hrad Rožmberk. Díky nedávné nákladné rekonstrukci jsou zpřístupněny jídelna, salon, herna a pracovna. Pokoje jsou během zimy temperovány. 
V případě příznivého počasí je součástí prohlídky i výstup na Anglickou věž.

V Rožmberku je otevřeno do března 2015, a to v úterý až pátek vždy v 11 a ve 13 hodin, o víkendech v 10, 11, 12, 13, 14 a 15 hodin.

K celoročně zpřístupněným památkám patří také Nové Hrady. Zimní prohlídková trasa zavede návštěvníky do bytu panského úředníka. Místnosti jsou vybavené autentickým nábytkem z pozůstalosti místního lékárníka, ale ukazují mimo jiné i sbírku impresionistických krajin z přelomu 19. a 20. století. Prohlídky se konají vždy ve středu a v pátek od 14 hodin