V úterý se pro zájemce otevře táborská teplárna. Provoz, v němž vzniká teplo, vedení firmy představí 
v době od 14 do 18 hodin.

Prvnímu domácímu zápasu hokejového ČEZ Motor České Budějovice v nové sezoně WSM ligy bude jako obvykle předcházet průvod fanoušků městem. Sejdou se ve středu v 15.30 h na Lannově třídě u nádraží, odkud poté půjdou přes náměstí a podél slepého ramene Malše na stadion.

Ve středu dopoledne míří do Sezimova Ústí ministryně školství Kateřina Valachová. Navštíví zde střední školu Centrum odborné přípravy.
Nemocnice Písek pořádá ve středu pochod za zdravé chlapy. Jeho účastníci upozorní na důležitost prevence rakoviny prostaty. Ta je nečastějším nádorovým onemocněním mužů.

Ve středu se Tábor ponoří do 25. ročníku Táborských setkání, která tradičně otevře Běh Starým Městem. Hlavní závod mužů a žen se startem na Žižkově náměstí je načasován na 18. hodinu. Jana Žižku s průvodem pak návštěvníci festivalu přivítají v pátek kolem 21. h. 
S Táboráky předchůdce dnešních starostů prožije ještě celou sobotu. Neděle pak pro zájemce otevře kulturní památky a nabídne i hudební zastavení na Žižkově náměstí: ve 14 hodin zahraje městský orchestr Bolech a v 17 hodin Jablkoň.

Poprvé se ve čtvrtek sejdou členové okrskových volebních komisí v Jindřichově Hradci a Dačicích. Složí slib a z jejich středu budou vylosováni jednotliví předsedové. Ve středu čeká totéž Třeboň.

Desítky historických zbraní z I. a II. světové války nabídne k prohlédnutí prachatický Střelecký klub.
V sobotu od 12 do 17 hodin se tam totiž koná již třetí ročník výstavy, jejíž součástí je také výstava válečných historických vozidel. Přijít může úplně každý, protože vstup na Střelnici v Prachaticích je zdarma. Děti si navíc mohou prohlédnout výtvory kroužku leteckých modelářů.

Klub velocipedistů Písek slaví. V sobotu si jeho členové a příznivci připomenou 129. výročí založení klubu. Součástí programu je soutěž v běhu s obručí či projížďka velocipedistů městem.

V sobotu pořádají v Hoslovicích Den mlynářů, který opět promění areál nejstaršího vodního mlýna 
v České republice v živoucí statek jako vystřižený z dob našich babiček. Světnici provoní čerstvě pečený chléb a chybět nebudou ani tentokrát chlebové speciály. Začátek v 10 hodin.