Českokrumlovští profesionální hasiči se v úterý sjedou do Rožmberka nad Vltavou. Od 9 hodin tam vypukne taktické cvičení hasičů na hradní věži Jakobínka. Hasiči územního odboru Český Krumlov budou nacvičovat záchranu osobz jeřábového kola, které je umístěné ve výšce více než 40 metrů nad zemí.

Ve čtvrtek přivítá starosta Prachatic Martin Malý nové obyvatele města, kteří se narodili letos. První malá slavnost pro miminka a hlavně jejich rodiče se koná v Obřadní síni města Prachatice od 13 h.

Ve čtvrtek od 19 hodin se v Divadle Oskara Nedbala v Táboře koná koncert popových legend: Václava Neckáře a skupiny Bacily.V koncertním programu zazní písně, které Václava Neckáře provází už od osmdesátých let a některé dokonce mnohem déle. Zavzpomíná si mimo jiné i na úplné začátky svého působení v divadle Rokoko a na éru Golden Kids.

Především komedie, alei hry pro nejmladší publikum, nabídne od pátku do neděle krajská postupová přehlídka venkovských divadel, která se bude konat v Trhových Svinech. V kulturním domě se představí ochotnické soubory z Bechyně, Bystřice, Nadějkova, Volyně nebo Hořic na Šumavě. Vstupné činí 50 korun a vstupenka platí na všechna představení, děti a studenti mají vstup zdarma. Vedle starých známých Hrátek s čertem se na jevišti objeví například i komedie Ať žijou Hoštice. Ta vypráví příběh městečka, jehož vedení neustále vypracovává nesmyslné projekty, jen aby mohlo čerpat dotace z Evropské unie.

V milevském domě kultury bude mít v pátek od 19 hodin galakoncert tenorista Štefan Margita. Doprovodí ho renomované Moravské klavírní trio. Zazpívá tu písně z oper mezinárodního formátu. Štefan Margita patří ke světově uznávaným tenoristům a jeho koncert slibuje návštěvníkům nevšední zážitek.

V sobotu se od 9 hodin koná v Domě armády v Táboře 4. ročník divadelního festivalu Táborská opona. Těšit se můžete na bohatý program plný pohádek pro děti i komedií pro dospělé.

V sobotu se v Deštné uskuteční Den proti úložišti. Veřejné shromáždění začne na náměstí ve 13 hodin, odtud se lidé vypraví na pochod pod Deštenskou horu s mottem „Letos se rozhodne“. Cestou je čeká zastavení u vloni zasazeného stromu proti úložišti na okraji Deštné a na závěr opékání buřtů.

Vodáci v sobotu odemknou Vltavu. Vše začne ve vyšebrodském kempu Pod Hrází už v pátek vodáckým večerem s muzikou. Druhý den v 10.30 hodin Vltavu vodáci slavnostně odemknou za účasti starosty města a požehnání vyšebrodského převora kláštera. V 11 hodin vodáci zahájí splouvání do Rožmberka nad Vltavou nebo do Nahořan. Odemykání se odehraje také v Českém Krumlově v 10 hodin v kempu Krumlov U Trojice. Vodáci poplují do Zlaté Koruny. Ani tady nebude chybět muzika a doprovodný program.

V sobotu od 9 hodin odstartuje v Táboře na Žižkově náměstí závod veteránůO 106 Jihočeským krajem.

V sobotu se na strakonickém hradu uskuteční Strakonické vítání – zahájení turistické sezony. Registrace cyklovýletu v 9 hodin, program pro děti startuje ve 13 hodin.