Tam je chovali indiáni Araukáni a dali jim i název. Tyto slepice snášejí tyrkysová vajíčka. Takové, jaké snesla slípka paní Kathrin, prý ale ještě neviděl ani její otec, předseda spolku chovatelů z Tannu. "Vypadá mimozemsky. Na obou koncích má hrubou skořápku, ve středu modro-zelené pruhy - absolutní výjimka, nic normálního," horlí otec chovatel. 

Slepice, která nosí 'mimozemská' vejce.Slepice, která nosí 'mimozemská' vejce.Zdroj: Deník/PNP

Nejhezčí nádraží je v Coburgu

Obecně prospěšná společnost "Aliance pro koleje" hledá od roku 2004 každoročně Nádraží roku v Německu. Donaukurier napsal, že letos se jím stal mezi 5000 stanicemi hornofrancký Coburg. Jury ocenila především jeho historickou halu, opravdovou krásku. Konkrétně chválila renovovanou dlažbu v historickém vzoru šachovnice, moderní sedací ostrůvky s přípojkami USB, sezení v bývalých výlohách a podchody s moderní světlou grafikou. Ocenila i nabídku "selfiepointu" s pozadím velkého hradu a vývěsku digitálních informací města. "V malém prostoru byla nalezena kreativní řešení, aby cestující měli příjemný pobyt," shrnula aliance, která by si ještě přála jen lepší možnosti uložení zavazadel a zastřešená stání kol.

Nádraží na severu Bavorska bylo renovováno jako jedno ze 16 nádraží budoucnosti, na kterých Německé dráhy testují nové koncepce a servis, napsal DK. Coburg je sedmým nádražím Bavorsku, které soutěž vyhrálo. Mezi dalšími vítězi jsou Chotěbuz, Altötting a Bad Bentheim. 

V Coburgu se cestuje!V Coburgu se cestuje!Zdroj: Deník/DB

Ošetřovatel v nemocnici zabíjel?

Na podzim 2020 zatkli 24letého pečovatele, který se pokoušel v mnichovské nemocnici zabíjet pacienty. Byl obžalován ze dvou vražd a šesti pokusů o ně. Obětem bylo 80 a 89 let. Podle obžaloby jim podával nadměrné dávky léčiv, která jim nebyla předepsána, aby se pak mohl blýsknout při jejich zachraňování. Pozornému vrchnímu lékaři začalo být podezřelé náhlé a nevysvětlitelné zhoršení stavu dvou nemocných. Interní vyšetřování objevilo další případ, při kterém byl podezřelý rovněž ve službě. Stopy nepředepsaného léku byly nalezeny v jejich krvi.

Kvalifikovaný pečovatel o seniory přišel na kliniku v červenci 2020 přes agenturu zprostředkovávající krátkodobé pracovní poměry a byl zařazen hlavně na stanici nepřetržité pointenzivní péče.

Místo u pivního stolu za 79 eur

München Tourismus nabízí letos poprvé za 79 eur rezervaci místa u stolu na Oktoberfest, známku na pivo a jídlo a oficiální festivalový půllitr. Nabídka míří na jednotlivé osoby, které na slavnost nepojedou ve skupině. Za 20 eur mohou navíc dostat bon pro prohlídku výstaviště s průvodcem.

Rezervace místa má velký ohlas. Normálně by si musela zamluvit celá skupina stůl pro deset lidí a předem zaplatit i poukázky na pivo a kuře.