Na Zvíkově televizní produkce využila tři místa: nádvoří královského paláce (filmaři tento prostor snímají pro své potřeby úplně nejčastěji), rytířský sál a nejstarší přízemní prostory pocházející ze 13. století. Kastelán Zvíkova Aleš Kadlčák řekl, že natáčení nebylo dlouhé. „Složité však bylo v tom, že se konalo v červenci, uprostřed hlavní sezony. Je nepříjemné říkat návštěvníkům, že se někam nedostanou. I s přípravami a uklízením věcí se u nás štáb zdržel asi deset dní," uvedl kastelán.

On a jeho kolegové filmařům u natáčení na place asistovali nebo dohlíželi na to, aby se natáčení bezproblémově odvíjelo z hlediska ochrany památek. Tolerují se odstranitelné a nepoškoditelné zásahy do hradní architektury. „Nějaké úpravy jsou pro film vždycky. Třeba se musejí zakrýt okapy. Jde o to, aby celkový dojem byl co nejvěrnější," chápe Aleš Kadlčák.

Na Orlíku se 28. září 2014 natáčel druhý díl filmu Jan Hus. Hlavní roli má Matěj Hádek. Na snímku strážní, kteří Jana Husa vedli spoutaného na loďku.

Na vodní nádrži Orlík nedaleko zátoky a maríny Šturmovky se filmovalo loni koncem září. Pořídila se tu scéna, kdy biřici převážejí Jana Husa z vězení do vězení po Bodamském jezeře. Tím se ve filmu stala právě orlická nádrž. Nutno dodat, že vybrané území už je těsně středočeské. Majitel maríny Šurmovky Jiří Scheiner byl natáčení přítomen. „Určitě bylo zajímavé sledovat filmaře při práci. Myslím si, že z jezera toho ve filmu moc nezůstane. Štáb hladinu silně zakouřil, aby nebyly vidět lodě," uvedl Jiří Scheiner, který se na televizní premiéru těší a na obrazovce si ji doma pustí.

Jan Hus (2015)DĚJ: Matěj Hádek v roli výjimečné osobnosti mistra Jana Husa a synové Karla IV. (bratři Václav a Zikmund) ve středověkém dramatu o smyslu pravdy a oběti nejvyšší. Dnes, zítra a pozítří přináší Česká televize na ČT1 premiéru třídílného filmu o jednom z nejvýznamnějších Čechů historie.
Režie: Jiří Svoboda.
Scénář: Eva Kantůrková.
Hudba: Michael Kocáb.
Kamera: Vladimír Smutný. Hrají: Matěj Hádek (Jan Hus), Jan Dolanský (Štěpán z Pálče), Vladimír Javorský (Václav IV.), Marika Šoposká (královna Žofie), Michal Dlouhý (Zikmund Lucemburský), Adrian Jastraban (kostnický biskup), Tomáš Dastlík (papež Cossa), Milan Kňažko (Otec) aj.
Natáčelo se na více než 20 lokacích, mj. Křivoklát, Kutná Hora, Lipnice nad Sázavou, Švihov, Karlštejn, Točník, Nymburk, Zvíkov, Třebíč, okolí Terezína, Milevska, Jetřichovice, Cheb, v Praze pak Anežský klášter, Minoritský klášter, Řepora a Barrandov.