Nový projekt 6x5 z jižních Čech má do regionu přitáhnout další turisty.

Šest vybraných tvůrců zajímavého obsahu o jižních Čechách, kteří se po pěti dnech střídají v regionu. Cíl: ukázat to nejlepší z kraje a propagovat turistické oblasti na sociálních sítích. Takový je koncept projektu 6x5 z jižních Čech, který společně připravuje Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) a destinační společnost Českobudějovicko - Hlubocko. Mezi vybranými jsou známé osobnosti, fotografové i hvězdy internetu. Projekt startuje 1. srpna a je tak první vlaštovkou podzimní kampaně.

Odcizený vůz značky Kia našli policisté u čerpací stanice ve Volarech.
Střelba ve Volarech. Policisté zastavili zloděje aut

Vhodné kandidáty do projektu 6x5 z jižních Čech rekrutovali pořadatelé na základě výzvy, kterou vyvěsili na Instagram @jiznicechy, některé oslovili napřímo. “Vybírali jsme tvůrce tak, abychom oslovili naše cílové skupiny, například rodiny s dětmi nebo mladé páry, a nalákali je k podzimní dovolené v jižních Čechách. Některé jsme měli vytipované, jiné jsme nominovali z těch, co se přihlásili. S finálním výběrem jsme spokojeni a potěšilo nás, že všichni byli z možnosti navštívit a dokumentovat jižní Čechy nadšeni,” říká ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.

V první zatáčce po startu bývá vždycky pořádná tlačenice. Na snímku z druhého závodu mistrovství republiky v Kaplici bojují o nejlepší pozici dva nejlepší jezdci světa ve třídě MX2 Francouz Tlom Vialle (č. 28) a Belgičan Jago Geerts (193).
Mezinárodní mistrovství republiky v motokrosu pokračuje v neděli v Jiníně

Pořadatelé měli v hledáčku především talentované fotografy, lidi se silnou čtenářskou základnou na blozích a tvůrce se širokým publikem na sítích Youtube, Facebook a Instagram. Zkrátka ty, co umí produkovat výjimečný obsah, vyprávět příběh a oslovit české publikum se zájmem o cestování. Úkolem vybrané skupiny tvůrců tak bude vlastním pohledem zmapovat zajímavá místa a aktivity v jižních Čechách, zachytit je na fotografiích a ve videu, či popsat na blogu a odprezentovat je svým fanouškům na sociálních sítích. Bydlet budou v Českých Budějovicích a odtud po dobu pěti dnů vyrážet na výlety po kraji. Některé aktivity mají dané, jiné si budou moci vybrat dle svého zaměření. Štafetu si budou předávat celý srpen. “Formát, kdy si šest tvůrců doslova podává kliku, je mimo jiné výhodný v tom, že celý projekt bude mít mnohem větší pozornost, protože se celý měsíc něco děje a na sítě přichází obsah vytvořený v jižních Čechách,” dodává Jaromír Polášek.

Ilustrační foto.
Ve středu konečně na jihu Čech bez deště

Mezi šestici vybraných se dostali například Michal a David Vaníčkovi, kteří se svými dvěma dcerami tvoří netradiční rodinu a své zážitky, právě třeba z cestování, prezentují na Youtube kanálu Dva tátové. Jejich videa mají i stovky tisíc zhlédnutí a těší se velké popularitě. Dalšími, kdo navštíví jižní Čechy, bude například mladý fotograf a zástupce současné generace adventure instagramerů Pavel Kašák, nebo výživová poradkyně a blogerka Karolína Rathousová, kterou znají fanoušci pod přezdívkou Dewii. Celou štafetu však zahájí známá česká herečka Olga Plojhar Bursíková, která se svým manželem Jakubem tvoří stylový pár a jižní Čechy již částečně znají, protože Jakub je původem Budějčák.

Bílí klokani v Zoo Tábor. Ilustrační foto.
Hon na bílého klokana pokračuje, stal se mediální hvězdou

Původně pořadatelé připravovali spuštění mezinárodního projektu Creator House, který pochází z Kanady. Jižní Čechy by byly vůbec první destinací v Evropě, kde by se uskutečnil. “Komunikovali jsme s autory Creator House, měli jsme vybrané zahraniční tvůrce obsahu a vše bylo na spadnutí, než přišla koronavirová krize. Obratem jsme museli vše uzpůsobit pro domácí trh a s Creator House počítáme na příští rok,” popisuje vývoj Petra Machovcová z JCCR, která se na projektu 6x5 podílí.