Některé pivovarské interiéry, zejména ty s čištěním ležáckých sudů, filmaři umístili do Studené na Jindřichohradecku. V paměti to má mj. současný starosta Studené Vítězslav Němec. „Mně se film moc líbí, kolikrát si ho doma pustím. Pamatuji si, že když jsme ho poprvé viděli na plátně, šli jsme pak rychle na pivo," směje se devětapadesátiletý starosta.

Ten osobně znal komparzistu Karla Zemana, tehdejšího šéfa studenské pivovarské výroby, který ve filmu hraje zaměstnance pivovaru. „Chodil jsem k němu na návštěvy do pivovaru. Dávali jsme si spolu pivo. Mám u tohoto filmu na co vzpomínat. Od rodičů například vím, že na dvoře pivovaru jsem kdysi udělal  první dětské krůčky," vypráví Vítězslav Němec.

Pivovar ve Studené má dnes spletité majetkové vztahy. Nachází se tam stylová hospoda, byty, autodoprava,  část areálu patří Regentu Třeboň. Obec tu také provozuje azylový dům.

Magda Vášáryová má na sobě o pauze během natáčení civilní bundu.Městečko Počátky, odkud pocházejí kadeřnické scény 
u holiče Bódi, vypití piva na ex, jízda na kole po náměstí 
s hláškou „Vlasy paní sládkové a kašna jsou ozdobou tohoto města", se nachází v okrese Pelhřimov.   V době vzniku filmových Postřižin ale patřilo Pelhřimovsko pod Jihočeský kraj. Počátky, rodiště básníka Otokara Březiny, navíc leží asi osm kilometrů od hranic současného Jihočeského kraje.

Počátecké muzeum schraňuje z natáčení několik fotografií. Ředitelka muzea Marie Filipová je Deníku ochotně poskytla. Podle ní je škoda, že objekty (hotel i domek s kadeřnictvím), které si ve filmu „zahrály", dnes chátrají. „Kašnu svatého Jana Nepomuckého, o níž je ve filmu řeč, teď čeká rekonstrukce," řekla Marie Filipová.

Počátkem 80. let byla vedoucí kulturního zařízení města Počátky Ludmila Budínová. „Filmaři mě požádali o spolupráci. Pomáhala jsem 
s rekvizitami nebo s kulisami. Pak měli přání, abych sehnala lidi do komparzu. Miluji ochotnické divadlo, tak jsem přizvala místní soubor. Pan režisér Menzel chtěl ale také konkrétní typy, například švadlenu," vzpomíná Ludmila Budínová.

Také bylo třeba obsadit kluka, který bude na náměstí hrát staročeskou hru,  honit kruh. „Z dvaceti adeptů si vybrali mého syna Milana. Nikam jsem ho neprotlačovala. Tehdy mu bylo 12 let. Pro něho to byl zážitek. Natočil spoustu záběrů, ale řada byla vystřižena. Dnes je mu 46 let a učí na škole v Kroměříži," uvedla někdejší šéfka počátecké kultury.

Ta při natáčení mluvila 
s několika herci, ale jak sama přiznává, spíše jen okrajově. „Nejvíce se mnou mluvil asistent režie, který mi tlumočil pokyny a požadavky," vybavuje si Ludmila Budínová.

Ve slavné scéně s vypitím piva měl půllitr herečky dvojité dnoSprávní rada vyzve paní sládkovou, aby si s nimi vypila pivo.Před počáteckým hotelem 
U Modré hvězdy, který dnes bohužel zeje prázdnotou 
a chátrá, vznikla památná pivní scéna. Správce pivovaru nejprve haní hospodu za špatně ošetřené pivo. Správní rada vyzve paní sládkovou, aby si s nimi vypila pivo… Herečka uchopí půllitr 
a dá pivo na ex. Jenže šlo o trik. Sklenice měla dvojité dno, Magda Vášáryová vypila asi dvě deci.

Na šalandě sykl Karel Zeman psttt!, aby se Pepin neprobudil

Rázovitého pivovarského dělníka si v Postřižinách „vystřihl" tehdejší ředitel či spíše vedoucí výroby 
v pivovaru Studená Karel Zeman. Moc rád na to vzpomíná jeho syn Karel, jemuž bylo tehdy asi patnáct let. Natáčení pozoroval, stál jen pár metrů za kamerou.

„Bydleli jsme ve studenském pivovaře. Natáčení se odehrávalo hned naproti našemu bytu. Táta vyprávěl, že herci se k nim, komparzistům, chovali úplně normálně. Pro mě jako pro patnáctiletého kluka bylo sledování filmování velkým divadlem," řekl Karel Zeman mladší, který žije v Římově na Českobudějovicku.

Karel Zeman ze Studené „uspává“ strýce Pepina, aby neřval.Postřižiny mají pro něho  osobní pouto. Jeho otec je třicet let mrtvý, zemřel několik let po natáčení. „Když film vidím, jsem naměkko. Mám doma DVD a ve skříni také scénář a několik fotek. Na fotografiích jsou momentky z natáčení nebo třeba to, jak je otec namaskovaný," vypráví syn Karel Zeman. 

Jeho otec nemá ve filmu úlohu „někde 
v davu", ale je několikrát pěkně vidět. Nejslavnější scéna je asi ta, jak jednoho z mladých pivovarníků strká za nohy do ležáckého sudu. Interiér pochází z pivovaru Studená, kde se měla údajně původně točit
i známá koupací scéna Magdy Vášáryové.

„Otec hraje ve scénách kolem stolu v pivovarské šalandě, kde sedí u postele Jaromíra Hanzlíka, a když ten usne, otec se zvedne a dá si prst 
k ústům, aby se Pepin neprobudil," uvedl Karel Zeman. Tatínek v jednom záběru také také čepuje pivo.

„Otec se objevuje i v okamžiku, kdy hasiči sundavají Magdu Vášáryovou z komína. Otevírá vrata pivovaru. Tato scéna ale není ze Studené, ale z Dalešic. Také tam otec na několik natáčecích dní dojížděl," dodal Karel Zeman mladší.