Dnes od 16 h se v Dačicích diskutuje o možnostech řešení křižovatky na Palackého náměstí. Vedení města, zástupci městské policie a projektanti seznámí veřejnost s návrhem studie, k níž obyvatelé dostanou příležitost se vyjádřit.

Při dnešním jednání si táborští radní položí na stůl dvě nabídky tepláren, které jim přinášejí peníze do kasy. Rozhodnutí ale nepadne, tuto kompetenci přenesou na zastupitele. Oba modely spolupráce by lidem sice teplo zlevnily, ale uspět nemusí ani jeden z nich.

Povídání o netopýrech se uskuteční zítra od 15.30 h ve strakonické Šmidingerově knihovně. Povede ji Dagmar Zieglerová, předsedkyně ZO ČSOP Nyctalus z Prahy.

Středeční večer je v Táboře vyhrazen pro psy. V Divadle Oskara Nedbala pro ně od 18 h budou zpívat a hrát hvězdy televize Šlágr.

Inspiraci mohou od středy do pátku načerpat žáci, studenti a jejich rodiče na českobudějovickém výstavišti. To hostí tradiční výstavu Vzdělání a řemeslo. Připravena bude nejen prezentace škol, ale také celá řada celostátních soutěží. Zájemci si budou moci v interaktivním zážitkovém Technicko-řemeslném pavilonu vyzkoušet techniku a řemesla. V programu nechybí ani módní přehlídky, taneční a hudební vystoupení či ukázky sebeobrany. Vstup na výstavu je zdarma.

Skladatel, malíř a pedagog Vladimír Franz navštíví Písek. Besedovat bude na téma Umění a totalita ve čtvrtek od 16 h v Prácheňském muzeu.

Prachatický hospic v pátek si připomene deset let od svého založení. Při této příležitosti je připraven společenský večer v sále Národního domu, kterým provede Marie Retková. Kromě vystoupení prachatického uskupení Beltina se dostane poděkování zakladatelům zařízení a čas bude také na hudbu a zábavu.

O víkendu můžete zavítat do Benešovy vily na letošní poslední pravidelnou prohlídku. Začínají od 10 hodin.

V bechyňském muzeu v sobotu od 15 hodin představí knihu o historii zdejší keramické školy.

V dačickém kostele sv. Vavřince se v neděli koná mezinárodní festival duchovní hudby Musica Sacra, na kterém vystoupí pěvecké sbory včetně dačického dětského pěveckého sboru Kvítek. Začátek je v 16 hodin.