Film vznikl mj. v Novém Dvoře 
u Písku, v Holašovicích 
na Českobudějovicku, nedaleko Tálína a také v areálu protivínského  zámku. Objekt tehdy sloužil jako výchovný dětský ústav. Zážitky  má s filmováním spojené PaedDr. Antonín Liška.

„Když jsem nastoupil jako mladý vychovatel v Dětském výchovném ústavu v Protivíně, natáčely se tam o prázdninách scény z tohoto filmu. Protivínský zámek představuje nemocnici, do které vezou ochrnutého hlavního hrdinu. Je tam záběr na bryčku, která vjíždí do brány zámku, 
a pak záběr nádvoří, kde po schodech sestupuje zřízenec. Uprostřed nádvoří sedí za stolem jeptiška," vypráví Antonín Liška.

Bryčka, kterou řídí Karel Hlušička, přiváží malého pacienta do nemocnice. Tu filmaři umístili do areálu protivínského zámku.Vzpomíná si, že se tenkrát vrátili s dětmi, které nesměly nebo nemohly jet na prázdniny domů, z nějakého pobytu či výletu, které pro ně vychovatelé o prázdninách pořádali. „Ve sborovně byly uloženy kostýmy herců a nějaké rekvizity. Když byl potom film dán do distribuce a půjčili jsme si ho pro naše promítání, vyvolal mezi chovanci výbuch smíchu právě záběr se zřízencem na schodech, protože ten jeho představitel vypadal stejně jako náš oblíbený ústavní údržbář," usmívá se Antonín Liška. Více informací o pobytu filmařů v ústavu už nemá, protože pak hned odjížděl s dětmi zase na další letní výlet.

Původní článek o natáčení filmu si přečtete zde: Mirek Dlouhý přeskočil kaluž v Novém Dvoře