V úterý dopoledne prohledávali pracovníci Městské správy domů ve Vimperku spíše pro jistotu okolí jednoho z objektů v areálu bývalých dolních kasáren.

Jak uvedl jednatel městské společnosti Daniel Kaifer, bylo to spíše tak říkajíc pro jistotu. "V objektu, který máme v areálu kasáren ve správě, se totiž v minulosti objevovali bezdomovci. Naposledy na jaře jsme odtud jednoho z nich museli vykázat, protože celý objekt je v havarijním stavu. I proto jsme budovu zabezpečili proti vniknutí. Protože jsme toho člověka už delší dobu neviděli, naši pracovníci raději prošli nejen nejbližší okolí budovy, ale podívali se i na přilehlé volně přístupné pozemky, jestli se tam někde neukrývá, protože se má zhoršit počasí a nemusel by to zvládnout," uvedl Daniel Kaifer.

Při prohledávání pozemku u objektu jedné z firem v kasárnách pak našli pracovníci Městské správy domů mrtvolu neznámé osoby. Případem se proto nyní zabývají kriminalisté. Podle policejní mluvčí Martiny Joklové byly pozůstatky převezeny do Ústavu soudního lékařství k provedení nařízené soudní pitvy. "V tuto chvíli není možné určit, o jakou osobu se jednalo, ani příčinu úmrtí," potvrdila Martina Joklová.

Více v zítřejším tištěném vydání Prachatického deníku.