Ráno bude zpočátku na severozápadě kraje oblačno až zataženo, ojediněle se může objevit slabý déšť. Jinak bude většinou oblačno až polojasno a nejvyšší odpolední teplotydosáhnou 19 až 22 °C, v 1000 metrech na horách naměříme kolem 15 °C.

V pátek bude přes naše území přecházet studená fronta, za kterou k nám přechodně pronikne chladný vzduch od severozápadu. Čekejte oblačno až zataženo, během dne místy přeháňky, a to zejména na horách. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 9 až 
6 °C.
Nejvyšší denní teploty budou o zhruba polovinu nižší než ve čtvrtek – poklesnou totiž na 
8 až 11 °C, přičemž během dne se bude ochlazovat.

V sobotu už by počasí mělo opět ukázat přívětivější tvář. Bude jasno až polojasno s ojedinělými ranními mlhami. Nejnižší noční teploty 3 až 0 °C, přes den 13 až 16 °C. Na stejné počasí se můžeme těšit i v neděli.

Jihočeské lyžařské areály mají po teplých Velikonocích s jedinou výjimkou po sezoně. Na sjezdovkách na šumavském Zadově leží 20 až 50 centimetrů sněhu, takže podmínky jsou stále ještě dobré. Areál je v provozu od 8.30 do 16 hodin a až do soboty si můžete přijet zalyžovat rovněž večer od 18 do 21 hodin.