Táborští radní se při dnešní schůzí uvidí naposledy v tomto roce. Měli by se dohodnout, zda pro druhé kolo výběrového řízení na vedoucího odboru kultury změní podmínky. Na stole mají rovněž žádost zřizovatele Montessori školky Mufík o povolení otevřít v Táboře i základní školu, a to již v příštím roce.

Dnes odpoledne bude mít město Prachatice nového čestného občana. Ocenění, o kterém nedávno rozhodli prachatičtí zastupitelé, dostane úspěšná bikerka a bývalá lyžařka Kateřina Nash, rozená Hanušová, která reprezentuje nejen Prachatice, ale celou Českou republiku. Titul čestný občan jí předá starosta Prachatic Martin Malý v 15 hodin v Obřadní síni.

V úterý udělají Chýnovští podstatný krok k vyřešení rozpadajícího se pivovaru. Zastupitelstvo bude schvalovat smlouvu o odkupu objektu. Ten pak nechají zbourat a na jeho místě postavit tělocvičnu.

Ve středu v 17 hodin se ve veselském kulturním domě sejdou zastupitelé, aby schválili rozpočet města na příští rok. Jeho stěžejní investicí je odsunutá rekonstrukce sportovní haly za 40 milionů korun a přestavba bývalé školy na mateřskou v Horusicích.

Ve stejný den se od 9 hodin koná celokrajské setkání pěstounských rodin na přechodnou dobu. Krajský úřad v Českých Budějovicích ho pořádá jako předvánoční poděkování za jejich práci.

Také ve čtvrtek v 15 hodin se letos naposled sejdou strakoničtí zastupitelé. Na zasedání budou jednat o ceně vodného a stočného.

Den řemesel Střední odborné školy zdravotnické a Středního odborného učiliště Český Krumlov se koná ve čtvrtek od 8 do 13 hodin v budově Střediska praktického vyučování Pod Kamenem v Českém Krumlově. Přijďte si vyzkoušet řemesla, prohlédnout si výrobky a zjistit, co se můžete během studia naučit.

Nejpozději v pátek bude průjezdná Štítného ulice v Českých Budějovicích. Po rozsáhlé rekonstrukci, která začala v květnu, bude komunikace průjezdná jednosměrně, a to z Rudolfovské ulice na Lannovu.

V neděli v době od 13 do 17 hodin bude v okolí Děkanského kostela v Písku k vidění živý betlém. Kromě toho zde budou jako už tradičně rozdávat Betlémské světlo písečtí skauti.

Zdravé otužování se bude konat v neděli od 12 hodin na Jindřišské pískárně u Jindřichova Hradce. Po koupání si otužilci opečou něco na ohni a zahřejí se grogem či svařákem.