Vůbec mu přitom nevadilo, že mu pobyt na území Jihočeského kraje kvůli dřívějším prohřeškům zakázal soud.

Opětovné shledání s partnerkou se zřejmě neodehrálo úplně podle jeho představ. Pohádali se a žena pak muže podle jeho pozdější výpovědi vyhodila z bytu. Ze dne na den se tak zničehonic ocitl venku bez střechy nad hlavou. S mrazivými lednovými nocemi strávenými na ulici však nepočítal. Začal proto obcházet budějovické restaurace. Vždy bohatě pojedl a popil, ale platit se mu nikdy nechtělo. Sledoval tím jen jediný cíl, návrat za mříže.

Potvrdil to minulý pátek večer, kdy neuhradil 202 korun v restauraci na Husově třídě. Obsluha přivolala městské strážníky a ti dotyčného zadrželi. „Muž uvedl, že se chce vrátit do výkonu trestu odnětí svobody. Aby se mu to prý povedlo, již dva dny obchází bary a restaurace, ve kterých úmyslně neplatí útratu a čeká, až ho bude kontaktovat policie," popsal mluvčí strážníků Václav Sup. Následně přijeli na místo policisté a umístili podezřelého do cely. Obvinili ho z maření výkonu úředního rozhodnutí.

Verdikt soudu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení už do 48 hodin od zatčení. Jeho přání se splnilo, nyní už se opět dívá na svět skrze zamřížované okénko.