Na místo tak byla dle slov Davida Štýfala, mluvčího českobudějovické městské policie, neprodleně vyslána hlídka městské policie a svědky události byla přivolána posádka zdravotnické záchranné služby (ZZS).

Ilustrační foto.
Naboural vozidlo a odjel

"Strážníci zjistili, že zraněný koloběžkář sice dýchal, ale nebyl při vědomí. Strážníci tak poskytli zraněnému muži první pomoc a do příjezdu záchranářů monitorovali jeho základní životní funkce," uvedl David Štýfal s tím, že ještě před příjezdem záchranářů začal muž se strážníky komunikovat, ale byl zcela dezorientovaný a nepamatoval si, co se stalo.

Krajský soud začal projednávat případ vraždy, která se stala letos v dubnu v Mlynařovicích na Šumavě. Obžalován je jednačtyřicetiletý Tomáš Burian.
Odškodné za vraždu je nižší, trest Vrchní soud nezměnil

Současně s tím dodal, že se následně ukázalo, že byl zraněný muž pod vlivem alkoholu. Orientační dechová zkouška u něj totiž vyšla s pozitivním výsledkem. Muž nadýchal 1,53 promile, při opakované zkoušce 1,47 promile. Muž byl převezen posádkou ZZS do nemocnice k dalšímu ošetření. Událost si převzala Policie ČR jako dopravní nehodu k dalšímu šetření.