Jak informoval list Passauer Neue Presse, policisté 50letého muže z České republiky dopadli ve středu na hlavním tahu ze Strážného na Pasov. Zaujal je tím, že byl promočený, zanedbaný a rozcuchaný. Při kontrole zjistili, že na Dušana K. byl vydán evropský zatykač. Česká policie po něm pátrala už od počátku února kvůli podezření z vraždy v Hustopečích na Břeclavsku.

Stavba D3 a tunel Pohůrka v březnu 2023.
D3 od Budějovic a obří tunel Pohůrka se rýsují. Podívejte se

"O neobvyklém zásahu informovala v pátek ráno policejní inspekce ve Freyungu," psal i Donaukurier. Podle policie je muž důvodně podezřelý, že několik dnů po svých padesátých narozeninách ubil 71letého otce. Usmrcený, zabalený do plastové fólie, byl nalezen za pohovkou.

Po činu podezřelý koncem ledna zmizel. Podle policie odjel ve svém autě až do Krumlova a pak se vydal pěšky k německé hranici. Minulou středu byl krátce po překročení hranice zadržen bavorskými policisty a na nařízení generálního státního zastupitelství v Mnichově předveden k vyšetřovacímu soudci v Pasově. Ten mu sdělil, že může být vydán české justici. "Motiv činu a přesnější okolnosti musejí být objasněny českými úřady," končí zpráva Donaukurier.

Nový trenér Motoru Ladislav Čihák.
Hokejisty Motoru povedou v dalších třech sezónách Ladislav Čihák a Jiří Hanzlík

Zadržení podezřelého již kvitovala i česká policie. „Děkujeme veřejnosti za pomoc při pátrání po podezřelém z vraždy v Hustopečích na Břeclavsku. Hledaného muže na základě Evropského zatýkacího rozkazu ve středu odpoledne zadržela německá policie v Dolním Bavorsku. V nejbližší době budou zahájeny úkony vydávacího řízení zpět do ČR,“ uvedla na Twitteru.