Muž cestující bez platného jízdního dokladu v autobusu českobudějovické městské hromadné dopravy bude mít nyní co vysvětlovat. "Nejenže se revizorům dopravního podniku prokázal cizím občanským průkazem, ale z jeho zavazadla se při útěku vysypalo i několik dalších osobních dokladů na cizí jména," uvedla k neobvyklému případu tisková mluvčí městských strážníků Věra Školková.

"V pátek krátce po deváté hodině večerní vyjížděla hlídka městské policie na oznámení revizora dopravního podniku o černém pasažérovi v autobusu městské hromadné dopravy. Autobus měl v té době právě přijíždět na zastávku v Novohradské ulici. Strážníci při příjezdu na místo spatřili muže, který utíkal směrem k železničnímu přejezdu v Mladém," popsala zásah městské policie Věra Škoková.

Ilustrační foto.
Připravený lup nestačil kvůli policistům vynést

Přítomný revizor dopravního podniku utíkajícího muže označil jako černého pasažéra, který se mu při kontrole jízdenek prokázal občanským průkazem. To by bylo v pořádku, kdyby ovšem osobní doklad nepatřil jiné osobě. "Jakmile revizor dotyčného muže konfrontoval se svým zjištěním, muž se dal okamžitě na útěk. Strážníci muže vzápětí dostihli. Ten jim poté již bez dalšího odporu prozradil svou pravou totožnost. Jednalo se o jedenačtyřicetiletého muže z Českých Budějovic. Shodou okolností měli strážníci s tímto mužem co do činění před několika dny v Nádražní ulici, kdy si ho pro podezření z krádeže jízdního kola převzali policisté," uvedla k dalšímu průběhu policejní akce Věra Školková.

Muž, kterému se během jeho útěku vysypal obsah batohu, měl podle mluvčí strážníků jistě co skrývat. Mezi jeho věcmi bylo několik občanských průkazů, průkazů zdravotního pojištění a dokonce i vojenská knížka na různá jména. Strážníci na místo následně přivolali hlídku Policie ČR, která si celý případ převzala k dalšímu šetření.

Nehoda u Lišova.
Řidič skončil mimo silnici a doplatila na to kráva