Krajský policejní mluvčí Jiří Matzner popsal, že dvojice zatím nezjištěných pachatelů si na dotyčného počíhala před restaurací Rybárna Strážný naproti hasičské zbrojnici.

„Jeden z útočících mužů chytil poškozeného za košili a udeřil ho do hlavy neznámým tupým předmětem. Napadený upadl na zem. Zde mu pachatelé stáhli z ruky jedinečné zlaté hodinky Rolex s brilianty a zlatý prsten také s brilianty," uvedl mluvčí s tím, že lupiči pak ještě klečícímu muži prohledali kapsya zajásali. Narazili v nich totiž na hotovost kolem devíti tisíc eur. Pak z místa utekli směrem do centra.

Přepadený cizinec okamžitě zavolal policii. Kriminalisté už sestavili možný portrét jednoho z pachatelů, takzvaný identikit. Je na něm asi 35letý muž svalnaté postavy s většími rameny. Měří přibližně 183 centimetrů. Má dozadu česané středně dlouhé tmavě hnědé až černé vlasy a širší obličej. Oblečen byl do tmavých kalhot a tmavé bundy.

„Tento pachatel vůbec nemluvil. Ke druhému útočníkovi víme jen to, že je zhruba 170 centimetrů vysoký. Ani on nepronesl během přepadení žádné slovo," poznamenal Jiří Matzner s tím, že policie uvítá pomoc případných svědků. Když zavolají na linku 158 a poskytnou důležité informace, mohou se dočkat odměny. Uloupené šperky jsou totiž podle policie mimořádně vzácné. Pro vyšetřovatele bylo časově náročné získat jejich fotografie a popis. Hodinkyna snímku jsou značky Rolex, lunetai číselník jsou osázeny brilianty. Na ciferníku jsou místo číslic safíry. Tyto 13 let staré hodinky jsou naprosto ojedinělé. Jejich hodnota se pohybuje kolem 90 000 eur.

„Zlatý prsten má také zasazeny brilianty, po obvodu jich je 12. Uprostřed je velký briliant 1,3 karátů. Hodnota prstenu je 20 tisíc eur," dodal mluvčí Matzner.