Nejenže jako odsouzený podle policejní mluvčí Jaromíry Novákové nenastoupil do výkonu trestu, ale navíc v trestné činnosti pokračoval. "Podvody, které souvisely s prodejem vstupenek na fotbalová utkání a karet s údajným kreditem na nákup sportovního zboží či neuhrazení finanční částky za ubytování v různých ubytovacích zařízeních, se postupně kupily. Jeho kratochvíle pokračovala v Ústeckém kraji, Pardubickém, Libereckém, Královehradeckém a Jihomoravském kraji, kde pokaždé vystupoval pod jinou identitou," uvedla mluvčí.

Fantom s vypůjčenými jmény jako Daniel Zušťák, David Černý, Michal Čermák, Michal Dvořák, Daniel Veselý napálil a podvedl desítky lidí.

Policie na Českobudějovicku zadržela zloděje i s odcizenými miliony.
Ukradené miliony z domu ve Včelné se brzy vrátily majiteli a zloděje čeká trest

"Není vyloučeno, že s mužem vystupujícím pod těmito jmény mají stejně nemilou zkušenost i další lidé, kteří se mohou policii dodatečně přihlásit. Přestože byl „vychytralý fotbalista“ před policisty dlouho o krok napřed, policisté jeho přibývající oznámené skutky pečlivě vyhodnocovali a dokumentovali. Poslední jeho čin muži zákona zaznamenali koncem ledna tohoto roku v Praze, kde si v jednom z pražských hotelů pod jiným jménem dlouhodobě pronajal pokoj. Stejně jako jinde ho ale přestal platit, navíc pokoj znečistil a opět se vypařil jako pára nad hrncem. I zde za ním zůstala škoda za tisíce korun. A právě v Praze jeho cesta na svobodě skončila. Dne 1. 2. 2021 se podařilo kolegům z Policejního prezidia ČR celostátně hledaného muže vypátrat a zadržet. Je zřejmé, že se jeho seznam v rejstříku trestu zanedlouho rozšíří," pokračovala Jaromíra Nováková.