Mluvčí městské policie Věra Školková popsala, že když hlídka dorazila na místo, zaslechla volání o pomoc. Následně vstoupila do zahrady a spatřila 30letou ženu se sedmiletým chlapcem a ani ne tříletým děvčátkem, jak se choulí venku před chatou. Děti nebyly pořádně oblečené a evidentně trpěly zimou. Strážníci jim proto rychle poskytli náhradní oblečení. Matka pak začala nesouvisle a zmateně vysvětlovat, že se nepohodla se svými rodiči a nemůže se dostat do jejich chaty, protože nemá klíče.

„Strážníci pojali podezření na požití alkoholu nebo návykových látek. Na místo byla poté přivolána pracovnice oddělení sociálně-právní ochrany dětí magistrátu města, která navzdory námitkám matky rozhodla po předchozí domluvě o dočasném svěření dětí jejich prarodičům," doplnila mluvčí.

Dohra na radnici

Když se o chvíli později dostavila na místo babička dětí, potvrdila strážníkům, že dcera pravděpodobně užívá návykové látky. Mezitím se dostavil i dceřin přítel, který si převzal ženu do péče. Strážci zákona pak poučili všechny přítomné o dalším postupu. Věc bude mít dohru na magistrátu, nezodpovědné matce hrozí v krajním případě trvalé odebrání dětí.