Lukáš Hajný vloni 18. prosince kolem 11. h v obci Velice u Dřítně napadal v rodinném domě ostatní členy domácnosti. Matka přivolala na pomoc policejní hlídku z Hluboké nad Vltavou. Obžalovaný oba policisty napadl dřevěnou tyčí a nožem a způsobil jim těžká zranění. Přesto se jim ho podařilo zneškodnit a přivolat posily. Oba zasahující policisté skončili v nemocnici. Jednoho z nich museli lékaři ihned operovat, ale po dvou dnech zraněním podlehl.

U soudu mladý pachatel uvedl, že jednal pod vlivem drog a nepoznal, že jde o policisty. Domníval se prý, že mu teroristé chtějí vyvraždit rodinu, proto se bránil a bodal. Nyní toho lituje a nikdy už nechce fetovat. Za sebou má čtyři roky na pervitinu a jiných drogách, v době činu nespal dva či tři dny a měl halucinace. Přeživší policista je stále v pracovní neschopnosti. Vypověděl, že podle agresorova chování musel vědět, že jsou policisté.

Obžalovanému mladíkovi, který přiznal už útok na bratra, hrozí za smrt strážce zákona dvacet let vězení, není ale vyloučen ani výjimečný trest.