Podle policistů se dvojnásobné vraždy dopustili nejspíše během víkendu ze 6. na 7. ledna letošního roku. K násilnému trestnému činu došlo v obci Dobešice, části Pazderna, několik kilometrů od Záhoří na Písecku. Zavražděný manželský pár tam tehdy v mobilheimu nalezl syn.

Mobilheim nedaleko Dobešic, kde byl zavražděn manželský pár.
Pár podezřelý z dvojnásobné vraždy je v Česku


"Kriminalisté na vyšetřování takto ohavného zločinu intenzivně pracovali. Pečlivým prověřováním každé informace o možném pachateli či pachatelích je vyšetřování dovedlo až do Rumunska, kde se díky vzájemné výborné spolupráci s kolegy podařilo dvojici vypátrat a zadržet. Obě eskortované osoby byly letecky transportovány na naše území v pondělí 12. února v odpoledních hodinách, kde si je na letišti převzali jihočeští policisté. Muže a ženu zadrželi a omezili na svobodě," uvedla k případu mluvčí Policie ČR Lenka Krausová.

Kriminalisté z dosavadního šetření případu zjistili, že obviněná žena měla v uplynulých letech na zavražděný manželský pár určitou vazbu. "Informace k případu budeme dle průběhu vyšetřování uvolňovat postupně. Podrobnosti k motivu jejich jednání či bližší informace k vazbě ženy na manželský pár prozatím zveřejnit nelze," doplnila policejní mluvčí.