V pondělí 7. června krátce po sedmé hodině večerní vyjížděla hlídka městské policie na oznámení o hlasité hádce dvou mužů v ubytovně v Suchém Vrbném. Strážníky již na místě čekala zaměstnankyně ubytovny a muž, který se stal terčem svého spolubydlícího. Ten ho měl vykazovat ze společně obývaného pokoje a vyhrožovat mu ublížením na zdraví. Agresor měl být navíc ozbrojen nožem.

Strážníci proto okamžitě zamířili k místnosti, kde se měl muž nacházet. Zaklepání na dveře se nejprve nesetkalo s žádnou reakcí, po chvíli však muž uvnitř vyzval strážníky ke vstupu. Jejich pohled padl na muže sedícího za stolem, na němž ležel takzvaný kobercový nůž. Muž byl zjevně podnapilý a na výzvu strážníků, aby vstal, nereagoval. Jejich následný zásah k odzbrojení muže byl dílem okamžiku.

Ilustrační foto.
Po hádce dvou mužů jeden utrpěl bodnou ránu do krku

Strážníci mu nasadili služební pouta a na místo přivolali hlídku Policie ČR. Muže poté podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol s výsledkem 2,65 ‰. Přivolaní policisté zjistili, že se jedná o šestačtyřicetiletého muže z Českobudějovicka. Strážníci muže následně převezli k pobytu na protialkoholní a protitoxikomanickou záchytnou stanici, kde ho předali do rukou zdravotnického personálu. Dalším šetřením případu se budou zabývat policisté z místně příslušného Obvodního oddělení Policie ČR.

Věra Školková, tisková mluvčí Městské policie České Budějovice