A tato akce se neobešla bez incidentu. Podle policejní mluvčí Štěpánky Schwarzové zde došlo k potyčce mezi několika účinkujícími.

O tom, že nešlo jen o lehkou výměnu názorů, svědčí i videozáznam z instagramu.

"Policisté v této souvislosti žádají případné svědky, kteří potyčku viděli nebo mají případně k dispozici videozáznam, aby volali na telefonní číslo 974 226 700 nebo přímo na linku 158," vyzývá mluvčí.

Hip-hopový festival se konal v prostoru kasáren, který si pořadatelé pronajali od spolku Pomáháme sportem. Incident se ale odehrál mimo samotný festival v Žižkově třídě.

Spolek Pomáháme sportem má část kasáren pronajatou od města a podle Jana Mádla, člena spolku, měl pořadatel akce ve smlouvě, že je jeho úkolem zajistit i bezpečnost na festivalu nebo dodržení hlukových limitů. K incidentu Jan Mádl zdůraznil, že se odehrál mimo kasárna.

"Je nám to nepříjemné, ale tahle akce nebyla naše," říká Jan Mádl a dodává, že spolek pořádá v kasárnách trhy nebo kulturní akce a snaží se prostor oživit. "Dosud zde byly všechny akce bezproblémové," upozornil Jan Mádl. Spolek má část kasáren pronajatou od května 2019.

Podle informací Deníku se incident údajně odehrál mezi účinkujícími. Měl začít na festivalu, odkud měli být aktéři vykázáni a následně pokračoval incident mimo kasárna, kde spor sledovali přívrženci aktérů.