Zvláštní případ řešila v noci z pondělí na úterý městská policie 
v Českých Budějovicích. Po telefonickém oznámením od ostrahy Českých drah vyjela na křižovatku ulic Družstevní a U lávky, kde dvojice mladých lidí převracela kontejnery na tříděný odpad.

„Po příjezdu hlídky jedna z osob klečela u nádoby a druhá, která si patrně nevšimla, že se jedná o strážníky, se ptala, zdali náhodou neví, jak se do kontejneru dostat," popsal mluvčí Václav Sup.

Strážníci vyvedenou dvojici okamžitě prolustrovali a žádali po ní vysvětlení. Tehdy osmadvacetiletý muž a třicetiletá žena svorně uvedli, že si takto chtěli pouze přivydělat. Podle Supa totiž plánovali odnést kořist z převrácené nádoby do sběrných surovin. „Dělaj to tak všichni, tak jsme to také zkusili. Všichni si z těch kontejnerů nosí mobily, já to zkusím jednou a už je to tady. Ale zvedat to zpátky nebudu, nejsem přeci žádnej Van Damme," řekl prý pachatel.

Hlídka nakonec dvojici uložila blokovou pokutu ve výši tisíc korun. S tím ale muž nesouhlasil, a proto byla celá věc  předána k dořešení příslušnému odboru českobudějovického magistrátu.