Se strážníky problémy neměl, přesto se rozhodl u nich ukončit svůj život. Ve čtvrtek 7. září kolem osmé hodiny ráno usedl na židli přestupkového oddělení, a aniž by s někým mluvil, vzal zbraň a střelil se do hlavy. Všemu přihlížela zaměstnankyně přestupkového oddělení, která zraněná nebyla, ale utrpěla šok.

Policisté ve čtvrtek zasahovali  na služebně strážníků.
Muž se zastřelil na služebně městské policie

Vše se stalo tak rychle, že nebylo možné, aby s ním promluvila a ani policisté se k vyjednávání nedostali. Policie České republiky totiž dorazila na místo až po výstřelu, který byl mířen tak jistě, že záchranáři, kteří přijeli vzápětí, museli už jen konstatovat úmrtí. Případ včetně důvodů sebevraždy nyní šetří kriminalisté.

Střelba se špatným koncem zazněla i v pondělí 4. září na Orlické přehradě. Tam dobrovolně skončil svůj život muž ze Šumperka, který neunesl blížící se rozvod a rozhodl se zemřít na místě, kam s manželkou jezdívali. Odjel na Orlík, dal zprávu své ženě, kde ho najde, a zastřelil se.

Petr Tousecký, pátrač jihočeské policie, k případu řekl: „O pomoc nás požádali naši olomoučtí kolegové. Proto vyrazily na místo naše hlídky na člunu i pěší. Bohužel už našli muže na skalním převisu u Orlické přehrady zastřeleného.“ Mrtvého muže policisté objevili díky místní znalosti a pomoci manželky, která přijela.

Ilustrační foto
Tělo mrtvého muže leželo v řece



„Je to obrovská tragédie, když někdo takto skončí život. Ale pro pozůstalé je důležité, aby mohli svého blízkého důstojně pohřbít, rozloučit se a udělat tlustou čáru,“ dodal policejní pátrač Petr Tousecký.