Svědky ostré hádky mezi manželskou dvojicí se stali členové hlídky asistentů prevence kriminality. Mluvčí strážníků Věra Školková popsala, že aktéři sporu se pohybovali v blízkosti otevřeného okna. "Jejich chování vzbudilo u svědků události obavy z možných následků," zmínila Věra Školková s tím, že na místo vyjely hlídky městské policie.

Po zazvonění strážníkům otevřela žena, která přiznala, že mezi ní a jejím manželem se strhla prudká hádka. Slova jednačtyřicetileté ženy potvrdil také o rok mladší manžel. Ten při následné dechové zkoušce nadýchal 2,17 promile alkoholu, test u žen byl negativní.

Podle svědků události žena při hádce seděla v otevřeném okně a její dvanáctiletá dcera se ji snažila přesvědčit, aby se od okna vzdálila.

Strážníci na místo mezitím přivolali pracovnici z oddělení sociálně právní ochrany dětí českobudějovického magistrátu a zdravotnickou záchrannou službu. Matku dívky a ročního chlapce zdravotníci převezli k vyšetření do českobudějovické nemocnice. Menší z dětí pak z rozhodnutí sociální pracovnice dočasně umístili na dětské oddělení nemocnice, dvanáctiletou dívku si do vyřešení události převzal její vlastní otec.

Případem se bude nyní zabývat magistrát.