Na stopu pachatele policisty přivedlo důkladné ohledání místa činu v řadě případů vykradených kanceláří, hotelů, restaurací, ale i rodinného domu, prodejny či školy. "Na základě získaných informací a vyhodnocených stop se jim podařilo zjistit, že ve všech uvedených případech se jedná o stejnou osobu pachatele, a to jednačtyřicetiletého recidivistu z Českokrumlovska, kterého začátkem srpna kriminalisté zadrželi," nastínila policejní mluvčí Lenka Pokorná.

"Policisté mu kladou za vinu, že se v době od začátku května 2021 do začátku srpna 2021 měl vloupat nebo se pokusit vloupat do dvanácti objektů na Českobudějovicku a Českokrumlovsku. Jednalo o restaurace, obchody, kanceláře, budovu základní umělacké školy i rodinný dům. Ve většině případů ho zajímaly peníze, ale nepohrdl ani elektronikou, kávou, alkoholem a platební kartou. Do budov se dostával vždy násilím, čímž poškodil i majetek. Celková škoda byla odhadnuta na téměř 700 tisíc korun," shrnula Lenka Pokorná

Mít doma trpaslíka se může vyplatit.
Pokus vyloupit rodinný dům zloději překazil trpaslík

Nebylo to přitom zdaleka poprvé, co se do křížku se zákonem dostal. "Muž byl již v červnu letošního roku obviněn ze spáchání majetkové trestné činnosti. Vzhledem k tomu, že ve své protiprávní činnosti pokračoval, rozšířili kriminalisté trestní stíhání o další skutky," doplňuje mluvčí. Povedený zloděj navíc prokazatelně i přes zákaz řízení sedl v Krumlově za volant, a to navíc pod vlivem metamfetaminu.

Jednačtyřicetiletý muž byl obviněn z přečinů porušování domovní svobody, krádež, poškození cizí věci, maření úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.