"Občas se to stane, že si babička vzpomene na nějaký prsten či náramek, ke kterému má citový vztah a je celá nervózní, že ho nemůže zrovna najít. Než se vše ověří, zda ho třeba nedala příbuzným, vlastně se nic neděje. Případy se, ale opakovaly, ztracených šperků přibývalo a tak se vedení domu v tichosti obrátilo na českobudějovické kriminalisty. Kriminalisté zjistili, že se během ledna loňského roku minimálně v osmi případech seniorům ztratily zlaté šperky a také se dva staříčci nedokázali dopočítat připravené hotovosti v peněžence, určené pro vnoučata," popsal situaci policejní mluvčí Jiří Matzner.

Kriminalisté začali tedy tipovat mezi návštěvami, zaměstnanci, až přišla informace o relativně nové sestřičce, která má vždy dost peněz.

Letní počasí vylákalo do ZOO Hluboká nad Vltavou davy lidí.
OBRAZEM: Jihočeši vzali ZOO Hluboká nad Vltavou útokem

"Policisté jí vysledovali až do zlatnictví, kupodivu nenakupovala, ale prodávala staré poškozené šperky jako zlomkové zlato. No a to spadla klec. Z hovorné sestřičky anděla se vyklubala zákeřná straka. Minimálně v deseti případech prohledala pokoje a skříně staříčků, hledala krabičky, šperkovnice, kožené pytlíčky a odnesla si vždy jeden či dva kousky zlatých šperků, chtěla být totiž nenápadná."

Dohromady si při svých pokračujících krádežích přišla na bezmála 50 000 korun. Kriminalisté jí obvinili z trestných činů porušování domovní svobody a pokračující krádeže. Aktuálně čeká na soudní řízení. No a u staříčků už samozřejmě nepracuje.

Kriminalisté také poděkovali zaměstnancům pečovatelského domu, jejich všímavý a rozvážný přístup pomohl dopadnout tuto zlodějku.