Páteční cesta do krajského města se pětadvacetiletému řidiči osobního vozidla nevyplatila. Při jízdě Zavadilkou překročil nejvyšší povolenou rychlost a následná kontrola jeho dokladů hlídkou městské policie odhalila podle tiskové mluvčí strážníků skutečnost, že muž za volant vůbec sednout nesměl.

"V pátek 5. ledna v odpoledních hodinách měřila hlídka městské policie nejvyšší povolenou rychlost vozidel na Zavadilce. V půl druhé odpoledne strážníci zastavili vozidlo, jehož řidič se dopustil dopravního přestupku. Strážníci muže za volantem nejprve vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení vozidla. Řidič však u sebe žádné neměl. Snažil se vymluvit, že osobní doklady i řidičský průkaz si zapomněl doma," popsala případ Věra Školková. Jak však vzápětí strážníci zjistili, muž řidičský průkaz vůbec nevlastní. Pětadvacetiletému řidiči z Českobudějovicka byl totiž do 19. března 2018 uložen zákaz řízení motorových vozidel a řidičský průkaz mu byl odebrán.

Ilustrační foto
Auto hořelo u rodinného domu

"Strážníci řidiče předali do rukou policistů, kteří si celý případ převzali k dalšímu šetření. Pětadvacetiletý muž bude nyní obviněn z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí," dodala Věra Školková.

O den později museli strážníci ukáznit vandala, kterého usvědčila kamera. Skákání po kapotách zaparkovaných vozidel bude stát devětadvacetiletého muže nemalé potíže. Krizi v partnerství se rozhodl řešit „pobavením“ v centru města. V sobotu brzo ráno tak poškodil několik zaparkovaných vozidel.

Ilustrační foto
Hledají svědky tří autonehod

"V sobotu 6. ledna krátce před třetí hodinou ranní zaznamenal operátor městského kamerového systému pohyb dvou mužů v České ulici. Jeden z nich náhle skočil na kapotu jednoho ze zaparkovaných vozidel. Pokračoval tím, že z jednoho vozidla přeskočil na další. Zjevně v té chvíli nemyslel na důsledky svého chování," uvedla k vandalské akci Věra Školková.

Na místo okamžitě vyjížděla hlídka městské policie. Muž mezitím ze zaparkovaného vozu seskočil a spolu se svým společníkem odcházel do centra města. Strážníci je však dostihli nedaleko. "Devětadvacetiletý muž dlouho nezapíral. Pod tíhou důkazu ve formě kamerového záznamu se strážníkům svěřil, že důvodem jeho neuváženého činu je rozchod s přítelkyní. Jeho společník ho údajně od jeho jednání zrazoval, avšak marně," dodala Věra Školková.

Strážníci se poté v doprovodu dotyčného muže odebrali do České ulice, kde k incidentu došlo. Na pohled bylo zřejmé, že na obou osobních vozidlech jsou zřejmé stopy poškození. Strážníci muže proto předali do rukou policistů. Výše škody na cizím majetku bude předmětem dalšího šetření.

Ilustrační foto
Za elektřinu dluží dost přes milion