Pětatřicetiletý muž z Prahy na cestě do Písku střílel na vozidlo Škoda Kodiaq a několika výstřely zasáhl také nákladní cisternu převážející pohonné hmoty. Poté střílel také u lávky u Ostrova v Písku. Jako zázrakem se nikomu nic nestalo. Policisté muže po několika hodinách dopadli v Písku na zmiňované lávce. Mezitím však stihl odhodit zbraň, která se našla až v pátek nedaleko řeky Otavy.

Vozidlo, ve kterém řidič podezřelý ze střelby po incidentu ujel.
Policie řidiče, který střílel na druhé auto, dopadla

Kde se střelec během zhruba tří hodin, které pravděpodobně strávil v Písku, pohyboval a co ho ke střelbě vedlo, zatím vyšetřuje středočeská policie, která případ převzala poté, co se ukázalo, že k prvnímu incidentu došlo ještě ve Středočeském kraji. „Motiv zatím neznáme. Muž je ve vazbě, o které rozhodl příbramský soud,“ potvrdila středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Spekulace o duševním stavu střelce nechtěla komentovat. Uvedla však, že policie požádala o odborný psychiatrický posudek.

Policie pročesává Otavu. Hledá zbraň, kterou střílel muž po autech.
Policie pročesává Otavu. Hledá zbraň, kterou střílel muž po autech

Na základě výzvy, kdy policie hledala případné další svědky, se ozvala jedna žena, která slyšela střelbu poblíž lávky u Ostrova v Písku.

Zimní stadion v Písku.
Auto střelec nechal u zimáku. Nebyly to příjemné chvíle, popisuje trenér

Muž čelí trestnímu stíhání pro pokus vraždy a obecné ohrožení. Hrozí mu 15 až 20 let, případně i výjimečný trest.