Podezřelý muž v obci na Jindřichohradecku opakovaně nejprve telefonicky vyhrožoval své družce zabitím. Jak uvedla policejní mluvčí Hana Bílková Millerová, poté vzal v kuchyni u její babičky kuchyňský nůž s délkou čepele nejméně jedenáct centimetrů, se kterým chodil po ulici v obci a vykřikoval, že zabije nejen svou družku, ale všechny a nakonec prý i sebe.

"Když byl okřiknut místním obyvatelem, měl zahodit kuchyňský nůž a jít zpět k domu. Zde si měl vzít kosu se kterou se vrátil zpět a opět měl vyhrožovat, že zabije svou družku. Toto jednání vzbuzovalo u družky důvodnou obavu, že by mohl své hrozby uskutečnit," uvedla mluvčí.

Novými přírůstky se může pochlubit Zoo Na Hrádečku, která se nachází mezi obcemi Horní a Dolní Pěna na Jindřichohradecku.
V Zoo Na Hrádečku mají mládě lamy, pštrosa i opice

Podezřelý byl pod vlivem alkoholu. Na místo se dostavili třeboňští policisté, kteří ho zadrželi. "Dále zjistili, že se jednání dopustil i přesto, že byl za obdobné jednání v minulosti uznán vinným. Přečin nebezpečné vyhrožování i přečin výtržnictví třeboňští policisté řádně zdokumentovali," sdělila Hana Bílková Millerová.

V úterý 21. září si převzal sdělení podezření z přečinu výtržnictví a byl ze zadržení propuštěný na svobodu. "Ze strany poškozené družky však nebyl dán souhlas s trestním stíháním jejího druha pro přečin nebezpečné vyhrožování," upřesnila policejní mluvčí.