„Bylo to neúmyslné, neplánované," vypovídala žena, které po tvářích tekly slzy.

Plakala jak obžalovaná, tak i její matka a také starší dcera. Nejen obžalovaná, ale právě i dcera a blízcí rodiny mluví o tom, že Radka H. mívala modřiny a na hlavně mezi vlasy vytrhaná holá místa. Mezi Radkou a jejím bývalým manželem totiž docházelo k hádkám a občas dokonce i rvačkám. Problémem byly hlavně peníze. Žena podle svých slov ani netušila, kolik manžel vydělával, přišly dluhy, které ona splácela a i podle slov starší dcery táhla v posledních letech domácnost hlavně matka. Hádky pak prý často vyústily i ve fyzické napadení. Rodiče se v několika případech snažila od sebe odtrhnout jejich starší dcera. Vypovídat nechtěla, tak soudce její výpověď přečetl.

„Když otec matce něco vysvětloval, tak na ni řval. Když měl něco upito, bylo to ještě horší," stálo ve výpovědi s tím, že dnes dvacetiletá dcera také uvedla, že po jedné z hádek rodičů například našla matku, jak leží na zemi a vedle sebe má chuchvalec vytržených vlasů.

K další hádce, která stála muže život, došlo vloni v září. Ten den vstala žena podle svých slov brzo ráno a vařila dva obědy. Jeden pro dceru a jejího přítele, druhý, jenž si přál její bývalý manžel, se kterým se krátce po rozvodu dala opět dohromady. Poté, co jejich starší dcera s přítelem odjela, přijela její kamarádka. Ženy si společně daly víno. Když i kamarádka odjela, dala se Radka H. do umývání nádobí. Její bývalý manžel zatím prováděl práce na domě. Jak obžalovaná uvádí, začal se muž zase hádat a nadávat. Pak prý šel ven. Když se vracel, střetli se ve dveřích. Žena říká, že chtěla ven, protože se prý bála, že ji napadne. V ruce měla nůž, který původně umyla a dala na linku.

„Dal mi pěstí a začal tahat za vlasy. Řekla jsem mu, že ho píchnu, ale nepřestal," vypověděla Hronová, která nakonec nůž opravdu použila. Bohužel tak nešťastně, že muže smrtelně zranila. Přesto, že mu zavolala záchrannou službu a jak sama říká, držela mu na krvácející ráně triko, muž zranění nepřežil. Ženě hrozí až 18 let za mřížemi.