Incident muže a ženy se podle policejního mluvčího Jiřího Matznera odehrál v soukromí a muž při něm zemřel. „Další podrobnosti případu policisté uvolní, jakmile to umožní průběh vyšetřování,“ uvedl Jiří Matzner.

Šestý ročník policejní fotografické výstavy spojené se soutěží hostí až do konce září Krajský úřad Jihočeského kraje. Letos má podtitul Vražda – smrt – zabití.
Smrt objektivy kriminalistů

Obyvatelé ulice H. Malířové v českobudějovické čtvrti Suché Vrbné, kde se vražda stala, si v úterý večer povšimli, že je na místě více policejních aut. „Bylo tu velké haló, přijeli policajti v šesti autech. Ani ve snu by nás ale nenapadlo, že zrovna tady se mohla stát vražda,“ řekl muž ze sousedství. Dům, kde se násilný čin stal, podle místních obývaly matka s dcerou, přičemž dcera pečovala ještě o své děti. S manželem byla domnělá vražedkyně prý rozvedená. „Její exmanžel se zřejmě vrátil zpátky domů a neštěstí bylo na světě,“ spekulovali sousedé.

V lese na Americe byla nalezena mrtvá žena.
V lese na Americe byla nalezena mrtvá žena. Policie žádá svědky o pomoc

Podle ohlasů z místa neštěstí žena, která údajně zavraždila svého exmanžela, trpěla schizofrenií. „Každému vyprávěla, že ji někdo sleduje,“ vzpomínali sousedé. Její exmanžel prý v domě, který jeho obyvatelé už více než dvacet let postupně rekonstruují, občas přespával. „Tak dva týdny tady pobýval, pak tu zase nějakou dobu nebyl vidět,“ shodli se lidé žijící v okolních domech.

Neštěstí se údajně stalo v úterý kolem jedenácté hodiny večer. Muži, který zemřel, prý bylo 80 let, ženě něco přes sedmdesát. „Pán špatně chodil, a tak se asi nemohl moc bránit,“ uvažovali sousedé.

Na domě ve čtvrtek po poledni tragickou událost už nic nepřipomínalo. Nebyla tady policejní páska, ani například svíčky jako vzpomínka na zemřelého muže.

Obžalovaný čtyřiadvacetiletý Lukáš Novák před a po jednání českobudějovického krajského soudu.
Kritika i pochopení pro nízký trest za vraždu mačetou